PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara

PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara
link : PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara

Baca juga


PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara


PAS mengucapkan setinggi-tinggi tahniah serta mengalu-alukan perlantikan Yang Amat Arif Dato’ Tengku Maimum binti Tuan Mat sebagai Ketua Hakim Negara, Malaysia yang baru.
PAS yakin pelantikan tersebut dibuat oleh Yang di-Pertuan Agong di atas merit berdasarkan pengetahuan yang tinggi, pengalaman yang luas serta kredibiliti Yang Amat Arif Dato’ Tengku Maimum binti Tuan Mat sepanjang beliau menggalas pelbagai tugas dan jawatan di dalam Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan negara.
PAS juga menaruh keyakinan Y.A.A. sebagai Ketua Hakim Negara yang baru, mempunyai visi dan misi untuk mempertahankan kebebasan Badan Kehakiman berdasarkan konsep Pengasingan Kuasa (separation of power) serta menjamin keadilan ditegakkan berdasarkan sistem perundangan negara
PAS seterusnya meletakkan sepenuh harapan dan kepercayaan agar Y.A.A. Ketua Hakim Negara dapat menjamin Mahkamah memastikan supaya prinsipprinsip Islam sebagai Agama Persekutuan dapat direalisasikan dan diterjemahkan sebagai suatu cara hidup (way of life), bukan sekadar peruntukan perundangan yang terhad semata-mata. Ini adalah selaras dengan kedudukan Islam dan perundangannya sebagai agama sejagat dan telah terbukti menjamin keadilan untuk semua. Terima kasih.
DATO’ TAKIYUDDIN HASSAN 

Setiausaha Agung PAS 
Bertarikh: 06 Mei 2019 – HARAKAHDAILY 6/5/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: PAS alu-alukan pelantikan Ketua Hakim Negara link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/05/pas-alu-alukan-pelantikan-ketua-hakim.html

Subscribe to receive free email updates: