Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP

Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP
link : Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP

Baca juga


Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PPKEPALA  BATAS: Pemerintahan Kerajaan PH biarpun belum berusia setahun tetapi telah menghadirkan banyak masalah kepada kehidupan rakyat, malah menggugat asas serta tonggak penting negara ini.
Mesej tersebut disuarakan para NGO dan parti politik yang bersolidariti pada Himpunan Kebangkitan Ummah Pulau Pinang di Markas Tarbiah PAS Negeri, Pongsu Seribu, di sini kelmarin.
Timbalan Pengerusi Gerakan Pembela Ummah (UMMAH), Kamaruzzaman Mohamad berkata, kuasa ekonomi Melayu kini semakin tenat yang menuntut kesatuan menerusi kempen membeli barangan Muslim.
Tegasnya, PH hanya dapat dikalahkan menerusi penyatuan ummah, sementara umat Melayu-Islam di negeri ini perlu meningkatkan kesedaran politik antaranya menggiatkan daftar undi kerana kuasa undi dapat 'menghumban' PH.
Pengerusi Gagasan Tiga, Azwanddin Hamzah menyentuh isu layanan Kerajaan PH ke atas golongan LGBT di negara ini serta perolehan dana dari agensi asing iaitu ILGA yang berpusat di Washington.
Mewakili generasi muda, Ketua Pemuda Umno Bahagian Nibong Tebal, Mohd Norhiesam Ismail pula menyatakan, rakyat saban hari telah dihadapkan dengan pelbagai peristiwa sejak negara diperintah PH.
Beliau menyenaraikan banyaknya isu sedang melingkari rakyat ketika ini antaranya kemelut berkaitan Tabung Haji, penghinaan atas Rasulullah, rancangan meratifikasi ICERD, selain PTPTN, tol lebuh raya dan minyak.
Kehadiran lebih 4,000 penduduk pada majlis tersebut telah disifatkan oleh Pengerusi Sekretariat Kebangkitan Ummah Pulau Pinang, Bukhari Ghazali sebagai manifestasi arus kebangkitan.
Hadir sama pada himpunan julung kali ini adalah Pengerusi UMMAH Pulau Pinang, Mohd Akhir Che Mat dan Pengerusi Penang Front, Dato' Patrick Oii. - HARAKAHDAILY 19/3/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Urus Tadbir PH Banyak Masalah -HKU PP link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/urus-tadbir-ph-banyak-masalah-hku-pp.html

Subscribe to receive free email updates: