DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat?

DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat?
link : DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat?

Baca juga


DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat?PEMUDA PAS Pulau Pinang mengecam tindakan pihak pembuat teater “Love in George Town” atau tajuk asal “Sex In George Town” yang masih berusaha untuk terus membuat tayangan bermula pada hari ini sehingga 17 Februari. Walhal ia mendapat tentangan daripada rakyat termasuk laporan Polis oleh aktivis-aktivis NGO dan parti politik.
Pemuda PAS Pulau Pinang memberi amaran kepada pihak terbabit agar membatalkan terus hasrat mereka walaupun mendakwa akan menukar tajuk tayangan. Teater yang berteraskan seks termasuk perbuatan luar tabii secara terang mempromosi aktiviti tidak bermoral dan berakhlak ini mencabar sensitiviti umat Islam di Malaysia.
Kerajaan DAP Pulau Pinang sewajarnya mengambil tindakan atas desakan demi desakan oleh rakyat termasuk beberapa siri bantahan sebelum ini antaranya “Penang Nude Sports Game” dan tayangan filem berunsur gay “Lost in Paradise”. Tindakan sikap bisu Kerajaan DAP Pulau Pinang menyuburkan lagi lubuk maksiat yang telah lama bersarang di negeri ini.
Pemuda PAS Pulau Pinang bimbang dan khuatir apabila dibenarkan tayangan ini akan mengundang kerosakan akidah dan akhlak remaja, justeru menambah lagi kegiatan tidak bermoral melalui seks bebas, buang bayi, dadah serta pelbagai masalah sosial yang sedia meruncing.
Pihak penganjur perlu melihat perkembangan terkini masalah gejala sosial di kalangan remaja, khususnya statistik yang dikeluarkan oleh Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Hannah Yeoh bahawa dari tahun 2012 hingga 2016, terdapat 79,302 kes remaja perempuan hamil bawah 18 tahun.
Pemuda PAS Pulau Pinang mendesak segala promosi serta tayangan tidak bermoral ini dibatalkan serta-merta demi menyelamatkan akhlak anak muda dan mengelakkan kucar-kacir kepada negara termasuk usaha mengekang kegiatan golongan Liberal ini.
“Islam Memimpin”
AHMAD SAFUAN UJAR 
Ketua Penerangan 
Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang - HARAKAHDAILY 14/2/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: DAP Izin Tayangan Teater Seks, Walau Ditentang Rakyat? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/dap-izin-tayangan-teater-seks-walau.html

Subscribe to receive free email updates: