Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton...

Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton... - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton..., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton...
link : Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton...

Baca juga


Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton...

Kucing hitam punca perlawanan Wolverhampton, Everton dihentikan seketika
Kucing hitam tersebut dilihat mula berlegar dalam padang sejurus Leander Dendoncker menjaringkan gol ketiga Wolves pada minit ke-66 perlawanan. - Foto Twitter/@wolves

SUKAN
Kucing hitam punca perlawanan Wolverhampton, Everton dihentikan seketika

AKSI perlawanan antara Wolverhampton Wanderers menentang Everton terpaksa dihentikan seketika apabila seekor kucing hitam memasuki padang. Kucing hitam tersebut dilihat mula berlegar dalam padang sejurus Leander Dendoncker menjaringkan gol ketiga Wolves pada minit ke-66 perlawanan.

Mungkin ketakutan, kucing hitam itu kelihatan mencari jalan keluar setelah menyedari dirinya menjadi perhatian. Beberapa minit berselang, kucing tersebut menemui jalan keluar meninggalkan padang dan perlawanan diteruskan sehingga ke wisel penamat.

Wolves berjaya mengekalkan momentum pasukan selepas mencatat kemenangan bergaya 3-1 ke atas Everton. Tampil selaku pasukan pelawat, anak buah Nuno Espírito Santo berjaya kejutkan tuan rumah menerusi sepakan penalti seawal minit ketujuh perlawanan yang disempurnakan Ruben Neves.

Andre Gomes seterusnya berjaya jaringkan gol pada minit ke-27 untuk bantu menyamakan kedudukan. Namun kemaraan Wolves nyata gagal disekat apabila bintang Mexico, Raul Jimenez menanduk gol kedua Wolves sebelum separuh masa pertama tamat.

Gol kemenangan Wolves hadir pada minit ke-66 perlawanan menerusi tendangan padu jarak dekat Leander Dendoncker. Kemenangan ini meletakkan Wolves di kedudukan ketujuh dengan 38 mata meninggalkan Everton di tangga kesembilan dengan 33 mata.(AA)


Sobat baru saja selesai membaca :

Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton...

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton... dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Bila Kucing Hitam Masuk Padang Perlawanan Wolverhampton, Everton... link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/bila-kucing-hitam-masuk-padang.html

Subscribe to receive free email updates: