Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper?

Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper?
link : Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper?

Baca juga


Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper?Rizal Mansor mendakwa Rosmah Mansor seorang yang amat mementingkan imej dan menyalurkan RM100,000 sebulan untuk pasukan tentera siber bagi menangkis tanggapan negatif. 

<!--more-->Perkara itu dinyatakan Rizal, bekas pembantu Rosmah, dalam keterangan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dalam perbicaraan rasuah kes projek solar hibrid untuk sekolah luar bandar di Sarawak. 

“Pada 2012, saya telah menubuhkan satu pasukan cyberstoopers atas arahan Datin Seri Rosmah.

“Pasukan yang diuruskan oleh saya ini ditugaskan untuk memantau kandungan-kandungan media sosial yang kritikal atau memberikan persepsi negatif terhadap Datin Seri Rosmah,” dakwanya. 

Rosmah Mansor Sebelum itu, pasukan Rosmah memohon mahkamah supaya melarang laporan media dibuat terhadap keterangan Rizal tetapi ditolak oleh hakim Mohammed Zaini Mazlan. 

Sementara itu, berkaitan imejnya, Rizal berkata Rosmah sangat mementingkan imej, reputasi dan tanggapan terhadapnya sebagai seorang isteri perdana menteri. 

“Datin Seri Rosmah sentiasa mahukan publisiti dan liputan media ke atas aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh beliau,” dakwa Rizal. 

Rosmah, 68, berdepan pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua tuduhan menerima suapan RM6.5 juta daripada Pengarah Urusan Jepak Holdings, Saidi Abang Samsudin. 

Suapan itu didakwa diterima menerusi Rizal, sebagai upah membantu Jepak mendapatkan Projek Bersepadu Sistem Suria Fotovolta (PV) Hibrid serta penyelenggaraan dan operasi genset/diesel, untuk 369 sekolah luar bandar Sarawak bernilai RM1. 25 bilion dari Kementerian Pendidikan, secara rundingan terus lapor MalaysiaKini


Sobat baru saja selesai membaca :

Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Rosmah Bayar RM100,000 Sebulan Untuk Cyber Trooper? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2020/09/rosmah-bayar-rm100000-sebulan-untuk.html

Subscribe to receive free email updates: