Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M?

Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M?
link : Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M?

Baca juga


Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M?


Petang semalam, Umno dan PAS mengadakan sidang akhbar bersama untuk mengumumkan bahawa mereka menarik balik sokongan mereka terhadap kerajaan perpaduan atas dua sebab.

Pertama, mereka tidak mahu berada dalam kerajaan perpaduan dengan DAP.

Kedua, mereka mahu semua ahli parlimen dari parti masing-masing diterima dalam kerajaan perpaduan dan bukannya hanya beberapa pemimpin yang terpilih.

Oleh kerana rundingan tidak menjadi, Umno dan PAS berkata mereka menarik balik sokongan mereka kepada Mahathir sebagai ketua kerajaan perpaduan.

Betulke Umno dan PAS menuntut supaya DAP dikecualikan daripada kerajaan perpaduan yang diketuai oleh Dr Mahathir Mohamad?

Ketua Biro Strategi dan Dasar Bersatu Rais Hussin ada jawapannya...

Bacalah..

Dalam temu bual dengan Astro Awani malam semalam, Rais berkata hanya ada dua syarat yang dikemukakan. 
Beliau berkata syarat pertama ialah Umno dan PAS mahu menjadi sebahagian daripada kerajaan campuran secara en bloc atau keseluruhan. 
Syarat kedua ialah mereka mahu menjadi sebahagian daripada kerajaan perpaduan pada kadar segera. 
Iklan "Mereka mempersalahkan DAP untuk segala-galanya. Bagi saya, semua orang mempunyai kekuatan dan kelemahan masing-masing. Kita akan meningkatkan kekuatan dan mengatasi kelemahan yang ada.

"Mereka kata DAP adalah alasan mengapa mereka tidak dapat menerima kerajaan perpaduan, tetapi rundingan itu bukan begitu. Rundingan itu sangat jelas. 
"Pertama, en bloc, kedua, segera, fikirkanlah, mengapa mesti segera? Bukan dua atau tiga bulan kemudian? Kami fikir ini ada kaitan dengan kes mahkamah yang sedang dijalankan," kata Rais.

Laporan penuh bacalah di SINI


Sobat baru saja selesai membaca :

Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Betulke DAP Jadi Punca UMNO Dan PAS Tak Mahu Sokong Tun M? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2020/02/betulke-dap-jadi-punca-umno-dan-pas-tak.html

Subscribe to receive free email updates: