Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi?

Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi?
link : Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi?

Baca juga


Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi?


Wajib bangkit tukar kerajaan - Tuan Ibrahim 
MARANG: Umat Islam di seluruh negara wajib bangkit menukar kerajaan yang memerintah hari ini, jika tidak ada tindakan segera diambil terhadap mana-mana pihak yang menghina Rasululllah SAW.
Timbalan Presiden PAS, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man mendesak, kerajaan Pakatan Harapan menyemak kembali undang-undang yang menghina Nabi, agar lebih keras dan tegas termasuklah kembali kepada hukum Allah SWT.
Ini kerana, katanya undang-undang yang sedia ada terpakai sangat longgar dan tidak menakutkan.
“Jika ada orang menghina Nabi SAW hari ini dan kerajaan yang sedia ada tidak bertindak segera, kita wajib bangkit menumbangkan kerajaan yang ada pada hari ini.
“Kita bukan sahaja mengharap kerajaan menangkap dan menghukum, tetapi perlu diadakan semakan undang-undang terhadap yang ada, yang bagi kita undang-undang yang sedia ada ini sangat longgar, tidak menakutkan.
“Denda RM3,000 sama seperti denda orang khalwat. Denda hina Rasulullah, sama dengan denda minum arak,” ujarnya ketika berucap pada Himpunan Aman Bantah Penghinaan Kepada Rasulullah di pekarangan Masjid Rhu Muda, selepas solat Jumaat, hari ini.
Menurutnya, kuasa politik yang diamanahkan itu bukan tempat mencari kesenangan dunia tetapi bagi mempertahankan agama Allah SWT.
“Kita kena ingat kemenangan tidak ada makna kalau Nabi kita dimaki hamun dan dicerca. Ingat, harta benda kita tidak ada nilai jika Nabi dicerca dan kita berpeluk tubuh tidak bertindak sesuatu.
“Himpunan kita ini sebahagian dari kecintaan kita kepada Rasulullah SAW. Himpunan kita bukan hanya membantah orang hina Nabi tetapi mengajak orang bersama kita, dengan apa yang ditinggalkan oleh Nabi SAW,” jelasnya.
Timbalan Presiden PAS itu menegaskan, kepada mana-mana pihak sama ada Islam atau non-muslim agar tidak mengulangi kesilapan mereka yang menghina Nabi SAW.
“Peringatan kita kepada mana-mana pihak sama ada Islam atau bukan Islam, Melayu dan bukan Melayu.
“Kalau kamu hina Nabi, kamu bersedia berdepan dengan kami semua yang akan bangkit mempertahankan Nabi kami, Insya’Allah,” tegasnya dihadapan lebih 2,000 umat Islam.
Hadir sama dan turut berucap pada himpunan aman itu, Yang Dipertua (Speaker) Dewan Undangan Negeri (Dun) Teregganu, Yahaya Ali, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pengkalan Berangan, Ustaz Sulaiman Sulong dan Ketua Pemuda Marang, Ustaz Muhammad Yusof Abdul Hadi.
Pada himpunan itu, pelbagai slogan dipamerkan melalui playkad dan banner seperti ‘Kami Rela Mati Demi Rasulullah, Sabar Kami Ada Batas!’, ‘Jangan Cabar Kesabaran Umat Islam’, ‘Himpunan Ummah Bantah Hina Nabi SAW’, dan banyak lagi.
Sumber Harakah memaklumkan, puluhan masjid mengadakan bantahan itu di seluruh negeri Terengganu, dari Kemaman hingga ke Besut. - HARAKAHDAILY 1/3/2019
Komen Weblog Ibnu Hasyim: “Jika ada orang menghina Nabi SAW hari ini dan kerajaan yang sedia ada tidak bertindak segera, kita wajib bangkit menumbangkan kerajaan yang ada pada hari ini." Kata Timbalan Presiden PAS.
'Wajib', kalau buat dapat pahala, tak buat berdosa. Siap, tunggu apa lagi?


Sobat baru saja selesai membaca :

Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Wajib Tumbangkan K'jaan. Tak Buat Berdosa, Tunggu Apa Lagi? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/03/wajib-tumbangkan-kjaan-tak-buat-berdosa.html

Subscribe to receive free email updates: