Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M..

Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M..
link : Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M..

Baca juga


Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M..

Saya terpaksa dedah sebab Pas tak tepati janji - Tun M
Dr Mahathir akui terpaksa mendedahkan pengakuan pemimpin PAS selepas parti itu tidak menepati janji mereka. -Foto Twitter/GobindSinghDeo

Saya terpaksa dedah sebab Pas tak tepati janji - Tun M
PUCHONG: Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui terpaksa mendedahkan pengakuan membabitkan pemimpin Pas selepas parti itu tidak menepati janji mereka.

Tindakan itu dibuat beliau selepas beberapa pemimpin kanan Pas dilihat hadir memberi sokongan kepada UMNO dan Barisan Nasional (BN) pada sesi penamaan calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Semenyih semalam.

Tambah Dr Mahathir, Pas telah menyatakan pendirian untuk tidak menyokong UMNO kerana calon Pakatan Harapan bukan daripada parti DAP.

“Kali ini UMNO bukan berlawan dengan DAP, (sebaliknya) lawan dengan Bersatu, dan mereka nyatakan kepada saya bahawa mereka tidak akan sokong UMNO.
“Namun, mereka tidak mahu isytiharkan (mendedahkan) perkara ini. Tetapi apabila saya mendengar penafian (Pas), maka terpaksalah saya sebut apa yang sebenarnya berlaku.
“Mereka (Pas) tidak sebut sama ada hendak sokong Bersatu atau Pakatan Harapan, tetapi (apa yang jelas) mereka tidak sokong UMNO.
"Pemimpin-pemimpin mereka (Pas) tidak akan hadir, tetapi sepertimana kita tahu dan lihat, pemimpin mereka hadir juga,” katanya pada sidang media selepas melancarkan Dasar Komuniti Negara, di sini, pada Ahad.

Ditanya berkenaan surat pengakuan Pas yang ditandatangani pada pertemuan di antara beliau dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang Jumaat lalu, Dr Mahathir berkata:

“Mereka cadang untuk membuat surat bertulis yang ditandatangani oleh mereka sebagai pengakuan. Tetapi mereka memberi contoh (surat) yang ditandatangani oleh (Datuk) Takiyuddin sahaja.
“Satu surat ada pada saya, tapi surat Abdul Hadi dan Menteri Besar (Terengganu) tak ada lah. Tapi janjinya mereka akan membuat pengakuan secara tertulis.”

Pada Sabtu, Dr Mahathir berkata pengakuan yang dibuat Pas itu turut dilakukan secara bertulis dan ditandatangani.

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Jelas sekarang Tun M yang dedah, Tun M yang bongkar. Tun M mungkir janji rahsia? 


Sobat baru saja selesai membaca :

Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Siapa Dedah, Siapa Tak Tepati Janji? -Jelas Bongkar Tun M.. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/siapa-dedah-siapa-tak-tepati-janji.html

Subscribe to receive free email updates: