PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH..

PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH..
link : PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH..

Baca juga


PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH..Pas akan sokong Tun M jika berlaku pengkhianatan dalam PH - Takiyuddin
Datuk Takiyuddin Hassan berkata Pas komited dalam mempertahankan agama, negara dan bangsa dari sebarang bentuk ancaman. - Gambar fail/Astro AWANI

Pas akan sokong Tun M jika berlaku pengkhianatan dalam PH - Takiyuddin

MARANGPas akan berdiri teguh menyokong kepimpinan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad jika berlaku pengkhianatan dalam pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan (PH).

Setiausaha Agungnya, Datuk Takiyuddin Hassan berkata Pas komited dalam mempertahankan agama, negara dan bangsa dari sebarang bentuk ancaman.

Menurut Takiyuddin, bagi tujuan itu, Pas mengemukakan surat perakuan bertulis kepada Dr Mahathir selaku Pengerusi Bersatu dalam pertemuan yang berlangsung Di Yayasan Al-Bukhary, Kuala Lumpur, Jumaat lalu.
“Yang berhormat Tok Guru presiden kita dan juga Pas sendiri, seolah-olah kita menghidu sesuatu yang mungkin (terjadi) dalam kerajaan kita ni sehingga Tun sendiri mengeluarkan kenyataa jika ada parti komponen PH melakukan pengkhiatan kepada negara, beliau akan mengambil tindakan yang sewajarnya.
“Jadi kami melihat ini sesuatu yang merbahaya kepada negara. Oleh sebab itulah kita menyatakan sokongan,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas Mesyuarat Jawatankuasa Harian Pas Pusat yang dipengerusikan presiden parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang di pejabat Kesatuan Ulama Islam Sedunia (KUIS) di Marang, petang Ahad.

Menurut Takiyuddin, perakuan bertulis itu adalah tanda sokongan Pas terhadap kepimpinan Dr Mahathir atas dasar menjaga kepentingan agama, negara dan bangsa sehingga Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Tun mahathir sebelum ini membuat kenyataan bahawa akan mengambil tindakan sewajarnya terhadap mana-mana parti komponen PH yang melakukan pengkhianatan kepada negara. (AA)

Komen Weblog Ibnu Hasyim Perakuan bertulis dari PAS itu adalah tanda sokongan Pas terhadap kepimpinan Dr Mahathir atas dasar menjaga kepentingan agama, negara dan bangsa sehingga Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15). 

Itu buktinya PAS berhati mulia. Syukur Al-hamdulillah, semuanya kerana agama.


Sobat baru saja selesai membaca :

PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: PAS Hidu Sesuatu? Akan Sokong Tun M Jika Berlaku Pengkhianatan Dalam PH.. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/pas-hidu-sesuatu-akan-sokong-tun-m-jika.html

Subscribe to receive free email updates: