Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi..

Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi..
link : Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi..

Baca juga


Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi..

Dana RM90 juta 1MDB tak masuk ke dalam akaun Pas - SPRM
Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull berkata hasil siasatan pihaknya setakat ini tidak menemui sebarang kemasukan dana berkenaan. - Gambar fail.

KL: "Muka tak malu.." kata Weblog Ibnu Hasyim,.. "Walaupun SPRM mengesahkan tiada kemasukan dana 1MDB ke dalam akaun PAS seperti didakwa sebelum ini, namun puak 'kacang merah' (Red Army) terus memberi komen menyerang PAS bertalu-talu seolah-olah tidak berlaku seperti yang dinyatakan tersebut."

Sehingga pihak editor terpaksa membuat pengumuman, tidak akan melayan pengomen-pengomen 'kacang merah' yang anti Islam itu.

"Kita tak layan, kerana:
  • Tiada hujah atau hujah bodoh.
  • Memperkata soal Islam dalam suasana tak faham Islam.
  • Menghina Islam dari penulis upahan yang ditugaskan untuk menyerang Islam (Red Army) samada dari yang mengaku Islam atau bukan Islam.
  • Dengan penulisan penuh emosiaonal tiada fakta.
  • Lucah, mencarut dan biadab."
Jelas Weblog ini lagi.

Sementara itu di Kuala Teengganu hari ini,Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Mohd Shukri Abdull berkata hasil siasatan pihaknya setakat ini  tidak menemui sebarang kemasukan dana berkenaan.

‘Siasatan SPRM setakat ni memang tidak ada kemasukan RM90 juta duit 1MDB ke dalam akaun Pas.
"Siasatan SPRM setakat ini memang tidak mendapati bahawa berlakunya kemasukan RM90 juta yang dikatakan daripada wang 1MDB ke dalam akaun Pas,’ katanya ketika ditemui di sidang akhbar pada majlis menandatangani Ikrar Bebas Rasuah Ahli Dewan Undangan Negeri Terengganu di Wisma Darul Iman di sini hari ini.

Ketika ditanya sama ada siasatan berhubung dakwaan terhadap parti pembangkang tersebut akan ditutup, Mohd Syukri enggan mengulas lanjut dan menyerahkan kepada Bahagian Siasatan SPRM untuk tindakan lanjut.

Sebelum ini SPRM dalam satu kenyataan mengesahkan telah memulakan siasatan ke atas dakwaan  penyaluran dana berkenaan selepas menerima laporan daripada orang awam.

Susulan itu beberapa individu telah dipanggil bagi membantu siasatan  termasuk Ahli Parlimen Bachok, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz dan bekas Timbalan Presiden Pas, Datuk Dr. Nasharudin Mat Isa.


Terbaharu, pada Selasa lalu, Naib Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Datuk Husam Musa dipanggil ke pejabat SPRM Kota Bharu, Kelantan bagi membantu siasatan berhubung kes berkenaan.

 (IH)


Sobat baru saja selesai membaca :

Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Muka Tak Malu, RM90J Sudah Dijelaskan SPRM, Masih Ungkit Lagi.. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/muka-tak-malu-rm90j-sudah-dijelaskan.html

Subscribe to receive free email updates: