59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan

59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: 59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : 59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan
link : 59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan

Baca juga


59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan


KOTA BHARU: Biarpun sebagai kaum minoriti di Kelantan namun masyarakat Tionghua sentiasa mendapat perhatian kerajaan negeri.


Malah kerajaan negeri juga membina pintu gerbang khas di Dataran Cheng Ho di Jalan Kebun Sultan Kota Bharu sebagai menggambarkan kewujudan komuniti tersebut di Kelantan.
Selain itu seramai 59 penghulu mewakili masyarakat Cina, India dan Siam juga dilantik kerajaan negeri.
Menteri Besar Ustaz Dato’ Ahmad Yakob berkata, masyarakat bukan Islam di Kelantan merupakan golongan minoriti.
“Tetapi sumbangan mereka terhadap perkembangan ekonomi negeri adalah sangat besar.
“Dalam menjaga keharmonian sosial, kemajuan ekonomi dan kestabilan politik inilah kita memerlukan kerjasama segenap lapisan masyarakat,” katanya pada perasmian Sambutan Tahun Baru Cina di Dewan Perniagaan Cina Kelantan di sini malam tadi.
Teks ucapannya dibaca Timbalan Menteri Besar Dato’ Mohd Amar Abdullah.
Hadir sama Yang Dipertua Gabungan Pertubuhan Tiong Hwa Kelantan, Dato’ Oie Poh Choon, ketua-ketua pertubuhan serta wakil Persatuan Tiong Hwa. – HARAKAHDAILY 20/2/2019
Komen Weblog Ibnu Hasyim: Itu sebenarnya, Islam payung Rahmatan lil 'alamin. Bukan seperti Pulau Pinang, puak DAP yang menzalimi Melayu Islam Pulau Pinang. Atau kezaliman Negara China yang menzalimi rakyatnya sendiri kaum Uighur kerana berlainan agama.


Sobat baru saja selesai membaca :

59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang 59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: 59 Penghulu Bukan Islam Cina, India, Siam Di K'tan link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/59-penghulu-bukan-islam-cina-india-siam.html

Subscribe to receive free email updates: