Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’...

Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’... - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’..., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’...
link : Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’...

Baca juga


Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’...

Hasil carian imej untuk ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’

‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’ sudah kena tangkap.

Suspek ada empat rekod jenayah lampau mengaku 'Ketua Negara'

JASIN, 10 Jamadilawal 1440H, Rabu – Lelaki yang mendakwa pemilik sebenar kerajaan Melayu dan bergelar ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir Iskandar Zulkarnain’, sudah ditangkap, kata polis semalam.
Tangkapan dilakukan sepasukan anggota polis di Sungai Rambai kira-kira jam 3 petang Ahad lalu. Polis turut merampas pelbagai peralatan di Kem Modal Insan Agrotourism, Parit Penghulu dan di rumah suspek.
Antara barangan yang dirampas ialah 10 keris pelbagai saiz, tombak, pedang, dulang tembaga dan batu jade berbentuk naga. Tangkapan itu dilakukan susulan aduan oleh Ketua Balai Polis Sungai Rambai, Sarjan Mejar Kamaridzaman Khanafee.
“Suspek disiasat mengikut Seksyen 419 Kanun Keseksaan kerana menipu dengan jalan penyamaran,” kata Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintendan Arshad Abu.
Katanya, suspek, Ahmad Abdul Kadir Ismail, 47 tahun, didapati mempunyai empat rekod jenayah lampau berkaitan kes penipuan, curi dalam bangunan dan gagal memberi keterangan di Perak. Sebelum ini, suspek menganjurkan majlis di inap desa itu yang dihadiri kira-kira 100 pengikut.
Siasatan awal polis juga mendapati pelbagai dokumen seperti resit bayaran ahli Pertubuhan ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir Iskandar Zulkarnain’ dikesan di dua premis berkenaan dan pertubuhan terbabit juga disahkan tidak berdaftar dengan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS).
Suspek ditahan reman empat hari sehingga esok mengikut Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah. (www.ismaweb.net)


Sobat baru saja selesai membaca :

Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’...

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’... dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Sultan Melaka Ditangkap? ‘Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir’... link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/01/sultan-melaka-ditangkap-sultan-sheikh.html

Subscribe to receive free email updates: