K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB

K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB
link : K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB

Baca juga


K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMBKOTA BHARU: Kelantan belum ada cadangan kenaikan tarif air biar ada kerajaan pusat mungkin menaikkan tarif secara berperingkat tahun ini.
Timbalan Menteri Besar Dato’ Mohd Amar Abdullah berkata, hari ini kerajaan negeri mendengar taklimat daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) yang memberi penjelasan cadangan kenaikan tarif air.
Katanya, kerajaan negeri melihat semula cadangan kenaikan tarif tersebut.
“Ini memandangkan keperluan penyelarasan tarif air melibatkan seluruh negara. Kita dengar dahulu taklimat daripada SPAN.
“Jadi kita serah kepada Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) untuk membuat semakan. Kalau ada keperluan mereka akan serah kepada kerajaan negeri.
“Jadi sekarang belum ada apa-apa (kenaikan) lagi,” katanya selepas mesyuarat Exco di Kota Darulnaim hari ini.
Baru-baru ini Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli Dr A Xavier Jayakumar dilapor berkata, tarif air mungkin akan dinaik secara berperingkat tahun ini. Ia selaras usaha kerajaan menstruktur semula industri perkhidmatan bekalan air.
Mohd Amar juga berkata, kenaikan tarif air tidak sama antara negeri.
Namun kata beliau menurut SPAN kenaikan sekadar bagi menampung kos pengurusan dan pengeluaran air mengelak membebankan kerajaan negeri. - HARAKAHDAILY 16/1/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: K'tan Belum Ada Cadangan Naik Tarif Air -TMB link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/01/ktan-belum-ada-cadangan-naik-tarif-air.html

Subscribe to receive free email updates: