X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras.

X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras.
link : X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras.

Baca juga


X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras.


Penganjur himpunan kecam ucapan Azwanddin 

Presiden Gerakan Rakyat Malaysia (Geras) Abu Bakar Mohamed mengecam Presiden Jaringan Melayu Malaysia Azwanddin Hamzah yang membuat ucapan provokasi pada himpunan di Klang hari ini. 

Azwanddin, yang dijemput berucap di pentas, menggunakan istilah "pariah" merujuk kepada menteri perpaduan P Waythamoorthy. Istilah berkenaan dianggap menghina kaum India. Selain itu, Azwanddin juga mengugut menyerang Balai Polis Klang sekiranya pihak berkuasa tidak menangkap pihak yang menjadi "penyebab" kepada rusuhan di Kuil Seafield Sri Maha Mariamman, Subang Jaya 25 dan 26 Nov lalu. 

Diminta mengulas perkara itu, Abu Bakar berkata, beliau tidak bersetuju dengan ucapan Azwanddin. 

"Mengenai ucapan tadi, saya pun tak setuju. Kita pun dah bagitahu kepada dia bahawa kita tak setuju pada perkara yang mendatangkan provokasi kepada mana-mana bangsa, agama dan juga organisasi. 
"Tapi bila dia cakap (perkara itu ketika berucap) kita tak boleh kawal," katanya kepada pemberita selepas himpunan berkenaan.

Tambah Abu Bakar lagi, beliau beredar dari pentas ketika Azwanddin membuat ucapan itu. 

"Pasal itu saya tadi terus tak nak duduk situ, saya duduk belakang dan saya terus turun," katanya. 

Terdahulu, kira-kira 2,000 peserta hadir menyertai himpunan anjuran Geras yang diadakan bagi menuntut keadilan untuk anggota bomba yang Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim dan mendesak pemecatan P Waythamoorthy. (http://bit.ly/2Q2JEob)


Sobat baru saja selesai membaca :

X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: X Setuju Provokasi Mana-mana Bangsa, Agama... -Presiden Geras. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2018/12/x-setuju-provokasi-mana-mana-bangsa.html

Subscribe to receive free email updates: