Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim

Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim
link : Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim

Baca juga


Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim

xTUN-DAIMZAINUDDIN-681x454
"Rakyat tak nak dengar pasal hutang, itu cerita lama. Tapi kerajaan perlu perbetulkan, itu soal pengurusan" kata bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin.


KUALA LUMPUR – “Rakyat tak nak dengar pasal hutang, itu cerita lama. Tapi kerajaan perlu perbetulkan, itu soal pengurusan” kata bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin.
Beliau berkata, hutang adalah soal kerajaan yang perlu diselesaikan dan rakyat tidak mahu mengetahui mengenainya.
Yang rakyat mahu tahu hanyalah harga mesti turun dan pendapatan mesti meningkat.
“Kalau kerajaan kata ada hutang, itu soal kerajaan (yang perlu diselesaikan). Kerajaan kena bayar. Rakyat hanya tahu harga mesti turun, pendapatan mesti meningkat. Ini tanggungjawab kerajaan,” kata Daim sambil mengulangi bahawa sesiapa sahaja akan jemu sekiranya mendengar tentang masalah yang dihadapi oleh kerajaan setiap hari.
Beliau berkata demikian ketika ditemui pada program bersama penduduk Felda di Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor semalam.
Sehubungan dengan itu, Daim yang sebelum ini mempengerusikan Majlis Penasihat Kerajaan menasihatkan kerajaan supaya berhenti bercakap tentang hutang negara dan  sudah tiba masanya untuk mereka mula menumpukan untuk menunaikan janji manifesto pilihan raya.
Beliau juga mengingatkan Pakatan Harapan bahawa pengundi mungkin menolak mereka pada pilihan raya umum akan datang sekiranya gagal menunaikan janji kepada rakyat.
Katanya, manifesto itu merupakan sesuatu yang boleh dilaksanakan, namun ia memerlukan tumpuan kerajaan.
“Boleh buat bukan tak boleh buat. Tumpukan perhatian pada manifesto ini. Mungkin perlu sedikit masa tapi perhatian perlu diberikan.
“Menteri mesti selesaikan masalah. Semua tahu masalah, tapi kalau mahu cerita hari-hari kita pun jemu,” katanya dipetik dari portal berita MalaysiaKini.
Terdahulu, dalam ucapannya pada program itu, Daim menyebutkan bahawa kerajaan PH perlu menggalas tanggungjawab untuk menjaga kebajikan rakyat.
Sekiranya tidak, katanya, pembangkang akan menjuarai isu berkenaan.
Diminta mengulas lanjut, Daim berkata rakyat mungkin akan menolak PH sekiranya gabungan itu gagal menunaikan janji manifesto pilihan raya.


Sobat baru saja selesai membaca :

Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Rakyat Jemu Dengar Pasal Hutang.. -Daim link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2018/12/rakyat-jemu-dengar-pasal-hutang-daim.html

Subscribe to receive free email updates: