Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO

Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO
link : Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO

Baca juga


Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO


Menurut Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, UMNO mewakili kepentingan terbesar bangsa Melayu dan bukan blok Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan bukan sesiapa.

"Jangan lupa bahawa hampir 35 peratus ahli Parlimen Bersatu menang atas tiket UMNO dan yang lain adalah mereka yang melompat daripada mana-mana parti untuk mendapat jawatan.

"Bersatu hanya menang 13 kerusi dalam pilihan raya lepas dengan undi popular yang sangat sedikit, sementara UMNO dan Pas menguasai 70 peratus undi popular Melayu.

"UMNO tahu di mana ia berada dalam persada politik Melayu dan Malaysia. Ia adalah dukungan sebenar bangsa Melayu dan bukannya Bersatu," katanya.

Beliau berkata, kebimbangan Abdul Hamid sepatutnya tidak ditujukan kepada UMNO, tetapi ditujukan kepada kualiti dan wibawa Kabinet itu sendiri.

"Apabila 10 menteri dari blok Mohamed Azmin adalah mereka yang tidak menghormati mandat rakyat dan memperdagangkan jawatan ahli Parlimen mereka untuk jawatan, apakah itu sesuatu yang bermoral pada kaca mata Abdul Hamid? Dan beberapa lagi yang dilantik dalam Bersatu juga begitu.

"Apakah ini kepimpinan Melayu yang diabsahkan? UMNO hanya melakukan tugas moralnya sebagai parti politik untuk menuntut representasi yang strategik dengan sumbangannya dan setelah memperkirakan keupayaan dan pengalamannya dalam melestarikan kepentingan bangsa Melayu," katanya.

Mohamed Khaled berkata, Abdul Hamid berhak atas pandangannya tetapi UMNO tidak akan menikus sebagai parti politik apatah lagi sebagai suara orang Melayu.. laporan penuh bacalah di SINI

Berikut adalah kenyataan Naib Presiden UMNO tersebut yang dipetik dari FB beliau di SINI

UMNO Tidak Pernah Berlebihan Dalam Apa Jua Tuntutannya
Tun Hamid wajarlah memahami perspektif kenapa UMNO merasakan bahawa ia tidak mendapat agihan kerusi dengan adil. 
Pertama, UMNO dari awal telah menuntut agar parlimen segera dibubarkan untuk memberi laluan kepada satu pilihanraya. 
UMNO hanya menukar pendiriannya setelah kedudukan politik Malaysia terus berkonflik kerana tindakan Tun Mahathir. 
Demi menyelesaikan kemelut tersebut, UMNO dan PAS memilih untuk menyokong Tan Sri Muhyiddin semata-mata atas kepentingan nasional. 
Tanpa UMNO dan PAS, Tan Sri Muhyiddin tidak dapat membentuk kerajaan. Justeru UMNO adalah pendiri bersama kerajaan Perikatan Nasional dan bukan penumpang. 
Kerana itu UMNO merasakan wajar untuk ia mendapat keadilan melalui tuntutan 'proportionate'. 
Kedua, UMNO ini parti politik. Ia bukan 'subordinate' kepada PPBM atau Tan Sri Muhyiddin. 
Ia tahu bagaimana beroperasi sebagai sebuah parti politik. Kami tahu apa tuntutan yang sesuai dengan sumbangan kami dalam membentuk kerajaan dan kenapa kami menuntut perwakilan yang 'proportionate'. 
Kami mewakili kepentingan terbesar bangsa Melayu. Bukan blok Azmin dan bukan sesiapa. 
Janganlah lupa bahawa hampir 35 peratus ahli Parlimen PPBM menang atas tiket UMNO. Dan selainnya adalah mereka yang melompat dari mana-mana untuk mendapat jawatan. 
PPBM hanya menang 13 kerusi dalam pilihanraya lepas dengan undi popular yang sangat sedikit. UMNO dan PAS menguasai 70 peratus undi popular Melayu. 
UMNO tahu di mana ia berada dalam persada politik Melayu dan Malaysia. Ia adalah dukungan sebenar bangsa melayu dan bukannya PPBM. 
Ketiga, kebimbangan Tun Hamid sepatutnya jangan ditujukan kepada UMNO. Ia patut ditujukan kepada kualiti dan wibawa kabinet itu sendiri. 
Bila 10 dari Menteri dari blok Azmin adalah mereka yang tidak menghormati mandat rakyat dan memperdagangkan jawatan Ahli Parlimen mereka untuk jawatan. 
Apakah itu sesuatu yang bermoral pada kaca mata Tun Hamid? 
Dan beberapa lagi yang dilantik dalam PPBM juga begitu. 
Mereka menang atas tiket UMNO tetapi memilih jawatan dari wibawa. Apakah ini kepimpinan Melayu yang Tun Hamid absahkan?
Malah ada dikalangan mereka yang terpalit dengan skandal yang menjijikkan tetapi masih dilindungi dan diberikan tempat dalam kerajaan. 
Disebalik janji untuk kerajaan yang bersih dan berintegriti. 
Kerajaan hanya akan disegani dan diyakini dengan wibawa kabinetnya. 
UMNO hanya melakukan tugas moralnya sebagai parti politik untuk menuntut representasi yang strategik dengan sumbangannya dan setelah memperkirakan keupayaan dan pengalamannya dalam melestarikan kepentingan bangsa Melayu. 
Tun Hamid berhak atas pandangannya. 
Saya sangat menghormati. 
Tetapi UMNO tidak akan menikus sebagai parti politik apatah lagi sebagai suara orang Melayu.  
Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin
Naib Presiden UMNO

Tidak menghormati mandat rakyat tu sama dengan khianat mandat rakyat kan?

Hmmm... Nak berkuasa punya pasal.. pengkhianat pun sanggup dijadikan kawan..


Sobat baru saja selesai membaca :

Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Azmin Adalah Mereka Yang Tidak Hormat Mandat Rakyat Kata Naib Presiden UMNO link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2020/03/azmin-adalah-mereka-yang-tidak-hormat.html

Subscribe to receive free email updates: