Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media

Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media
link : Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media

Baca juga


Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media


Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui tersinggung dengan cara penulisan laporan media yang terlalu memberikan keutamana kepada proses peralihan kuasa antara beliau dengan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Anwar berkata tumpuan kini seharusnya diberikan kepada usaha melaksanakan janji yang dibuat serta agenda perjuangan dalam Pakatan Harapan (PH) kepada rakyat, dan menurutnya beliau sendiri tidak pernah mengingati mempunyai percanggahan atau pertembungan dengan Dr. Mahathir berhubung soal peralihan kuasa seperti yang ditafsir oleh pihak luar.

“Saya kadang-kadang rasa tersinggung juga kerana dalam penulisan itu, soal penting adalah Mahathir untuk Anwar… soal peralihan kuasa dari Dr. Mahathir kepada saya ini menjadi masalah kepada banyak orang tetapi ia tidak jadi masalah kepada saya.

“Bagi saya apa yang penting adalah Pakatan Harapan itu tetap kepada landasannya menjaga demokrasi, menjaga kepentingan rakyat, banteras rasuah, dan elak daripada penyalahgunaan kuasa,” kata Anggota Parlimen Port Dickson itu dalam ucapan perasmian Wisma Parti Keadilan Rakyat Pulau Pinang di Bayan Baru pada Ahad.

Sementara itu, Anwar turut menafikan terdapat sebarang pepecahan di dalam Pakatan Harapan seperti mana yang ditafsir dalam laporan media setiap hari.

Katanya, beliau musykil dimana adanya perbedaan besar di dalam PKR kerana penjumpaannya dengan barisan pemimpin di beberapa negeri tidak mempunyai masalah sedemikian lapor MalaysiaDateline


Sobat baru saja selesai membaca :

Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Anwar Akui Tersinggung Dengan Laporan Media link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/07/anwar-akui-tersinggung-dengan-laporan.html

Subscribe to receive free email updates: