Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus

Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus
link : Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus

Baca juga


Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus
SETYUN, Yaman: Delegasi Pusat Bantuan dan Kemanusiaan PAS (PASRelief) berjaya sampai ke bandar ini yang menjadi 'check point' bagi ke lokasi utama Misi Kemanusiaan Yaman.
Delegasi terdahulu menempuh hampir 10 jam perjalanan merentas gurun yang menghampar luas sepanjang laluan tersebut dengan muka bumi ekstrem meliputi gunung, lembah dan gaung.
Bukan sahaja menyaksikan pemandangan gersang tandus dan sepi, tetapi juga tanpa kemudahan dan penempatan manusia selain pelbagai risiko oleh keadaan jalan tidak sempurna.
Delegasi berhenti solat Subuh di tengah gurun tersebut dan menyambung perjalanan melepasi jarak lebih 500 kilometer selama 7 jam baharulah menemui kawasan hijau dan dihuni manusia di 'Asim.
Perjalanan tersebut seterusnya menyusuri lembah yang kelihatan banyak institusi pendidikan sebelum berhenti sarapan di Al-Saum hinggalah perjalanan seterusnya selepas itu.
Antara dilalui setelah itu adalah kawasan-kawasan pertanian dan penempatan seperti Al-Khun, Qasam, Qahir dan Tarim hingga tiba di Seiyun tepat jam 10:15 pagi waktu tempatan (3:15 petang Malaysia).
Delegasi PASRelief berhenti di sini bagi mesyuarat dan rehat sebelum menyambung perjalanan darat ke Maarib yang terletak lebih 400 kilometer ke Barat Yaman dengan anggaran masa 7 jam lagi. 
Delegasi ini diketuai Pengarah PASRelief, Muhammad Sanusi Md Nor dan disertai Ahli Jawatankuasa PASRelief, Ustaz Ahmad Tarmizi Sulaiman serta Ustaz Yusni Mat Piah.
Turut bersama Ketua Multaqa Pelajar Malaysia-Indonesia Nusantara (MUTHMAIN), Ustaz Hassan Husaini dan Pengerusi Jamiyat Al Islah Al Ijtimaie Al Khairiah (CSSW), Muneer Soleh Abduh Hud.
Orang ramai boleh terus menyumbang menerusi akaun Maybank 5640 7061 2333 PASRelief atau 5640 7061 1352 Tabung Kemanusiaan Antarabangsa dan sebarang pertanyaan hubungi 012-596 9220 (Sanusi)atau 013-384 5555 (Mohd Adram Musa). - HARAKAHDAILY 3/3/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Misi Kemanusiaan PASRelief Gerak Ke Maarib Terus link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/03/misi-kemanusiaan-pasrelief-gerak-ke.html

Subscribe to receive free email updates: