6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun..

6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: 6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : 6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun..
link : 6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun..

Baca juga


6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun..

Enam pasangan disebat akibat kantoi berkhalwat
Hukuman tersebut adalah satu kebiasaan di wilayah itu dan sering dikenakan kepada pesalah yang melanggar peraturan Islam . -Gambar hiasan
ACEH: ENAM pasangan dijatuhkan hukuman sebat di khalayak ramai kerana menjalinkan hubungan tanpa ikatan perkahwinan di wilayah Aceh pada Isnin.

Hukuman tersebut adalah satu kebiasaan di wilayah itu dan sering dikenakan kepada pesalah yang melanggar peraturan Islam 

Antara aktiviti yang melanggar peraturan Islam termasuk terlibat dengan aktiviti perjudian, minum minuman alkohol dan hubungan seks sesama jantina.

Aceh merupakan satu-satunya wilayah di Indonesia yang melaksanakan hukuman mengikut undang-undang syariah Islam.


Memetik laporan media, kesemua 12 individu itu dipenjara selepas ditahan akhir tahun lalu dalam satu serbuan di sebuah hotel di bandar di wilayah itu.

Empat pesalah menerima tujuh sebatan setiap seorang selepas didapati berdua-duaan dengan pasangan bukan muhrim.

Manakala yang lain terima antara 17 hingga 25 sebatan selepas ditangkap dalam keadaan mengaibkan dan didapati bersalah menjalinkan hubungan intim tanpa ikatan sah.

Hukuman itu turut disaksikan puluhan penduduk tempatan, wartawan sera jurugambar sebagai pengajaran buat yang lain.


Komen Weblog Ibnu Hasyim: 6 pasang diisebat khalwat, adalah suatu proses perundngan mendidik di Aceh. Mana ada zalim? Orang bukan Islam pun pilih undang-undang Islam, menolak perundangan ala barat yang jahiliah! Hanya orang yang otaknya dijajah saja yang menoak perundangan bertamadun begitu..

Lihat sebelum ini..
E-Buku IH-61: P.Kebajikan B/Aceh M'sia

E-Buku IH-61: P.Kebajikan B/Aceh M'sia


Sobat baru saja selesai membaca :

6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang 6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: 6 Pasang Diisebat Khalwat. Mendidik, Tak Zalim Pun.. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/03/6-pasang-diisebat-khalwat-mendidik-tak.html

Subscribe to receive free email updates: