Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM..

Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM..
link : Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM..

Baca juga


Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM..


Istana Thailand larang Puteri Ubolratana jadi calon PM, pencalonan ditarik balik

BANGKOK: Hasrat kakak kepada raja Thailand Puteri Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barvanadi untuk menjadi calon bagi jawatan perdana menteri negara itu nampaknya tidak kesampaian apabila pihak istana mengeluarkan arahan bagi melarang pencalonan beliau.

Susulan itu parti Thai Raksa Chart yang diwakili oleh Puteri Ubolratana telah mengeluarkan kenyataan pada Sabtu bahawa mereka akan akur dengan larangan tersebut.

“Parti Thai Raksa Chart mematuhi arahan diraja dengan penuh kesetiaan kepada Raja dan seluruh kerabat diraja," menurut kenyataan yang dikeluarkan.

Susulan itu segala kempen yang telah dirancang unbtuk Puteri Ubolratana telah dihentikan.

Hasrat puteri itu sebelum ini untuk menjadi calon dalam perebutan jawatan perdana menteri sebelum ini mengejutkan banyak pihak apabila ia memecah tradisi keluarga diraja negara itu yang sebelum ini tidak pernah dilakukan.


Arahan larangan terbaharu ini daripada Raja Maha Vajiralongkorn mungkin membuatkan Suruhanjaya Pilihan Raya negara itu akur dengan kehendak istana negara itu.

Puteri berusia 67 itu sebelum ini mewakili Thai Raksa Chart dan mengumumkan kesetiaan mereka terhadap bekas perdana Menteri Thaksin Shinawatra.


Larangan terhadap puteri tersebut adakah kerana kesetiaannya kepada bekas perdana Menteri Thaksin Shinawatra, atau kerana seksi?

Sobat baru saja selesai membaca :

Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Seksi? Istana Thai Larang Puteri Ubolratana Jadi Calon PM.. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/seksi-istana-thai-larang-puteri.html

Subscribe to receive free email updates: