Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum?

Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum?
link : Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum?

Baca juga


Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum?
PARTI Islam Se-Malaysia (PAS) mengecam tindakan Pejabat Peguam Negara yang menarik semula pendakwaan terhadap Siti Kasim kerana mengacungkan jari tengah dalam sebuah forum mengenai pindaan Akta 355 di Shah Alam tahun 2016.
nasrudinta
Walhal, sekurang-kurangnya terdapat tiga kes seumpama itu yang dilakukan oleh orang awam telah dijatuhkan hukuman oleh mahkamah. Ketiga-tiga mereka telah dihukum penjara dan denda atas kesalahan berikut.

Namun, kes Siti Kasim yang mengacungkan jari tengah kepada peserta forum serta videonya telah ditularkan dalam media sosial langsung tidak dibicarakan di mahkamah mahupun didakwa oleh Peguam Negara.
Pengguguran dakwaan tersebut menyebabkan timbul persepsi negatif dalam kalangan rakyat terhadap Pejabat Peguam Negara.
Rakyat berpendapat Peguam Negara bersikap selektif atas kes berkenaan ekoran wujud hubungan personal antara kedua-duanya.
Rakyat perlu dijelaskan sebab yang munasabah kerana pengguguran tersebut.
Islam Memimpin
NASRUDIN HASSAN
Ketua Penerangan PAS Pusat
8 Jamadil Akhir 1440 | 13 Februari 2019 – HARAKAHDAILY 13/2/2019Sobat baru saja selesai membaca :

Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Mengapa Kes Siti Kasim Ditarik, Sedang 3 Kes Sebelum itu Dihukum? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/mengapa-kes-siti-kasim-ditarik-sedang-3.html

Subscribe to receive free email updates: