Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam,

Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam, - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam,, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam,
link : Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam,

Baca juga


Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam,
SEORANG wanita mualaf berkongsi kisah ayahnya yang menyentuh hati netizen. Pada awalnya, ayah ditegur seorang penghantar barang yang kagum melihat mereka berdua.
Apabila ditanya bagaimana bapa membenarkan anak perempuan bertukar agama, jawapan yang diberi ini cukup membuatkan kami terharu.
Minggu lalu, bapa saya bertanya sama ada saya boleh belikan dia sesuatu dari Carousell. Saya pun terus berurusan dan setuju untuk hantar alamat untuk pick-up. Apabila dia sampai, penjual (seorang pakcik Melayu) keliru kerana dia menjangkakan orang Melayu.

“Huh? Awak Cina? Saya fikir awak Melayu! “
“Tidak, ini anak perempuan saya.”
“Tetapi anak perempuan kamu memakai tudung. Awak Cina Muslim? “
“Anak perempuan saya Cina Muslim. Dia menukar agama Islam. “(Dia masih dalam keadaan bingung Muslim dan Islam ?)
“Waaa! Kemudian awak tak kisah dia tukar agama?  Tak menghalangnya? “
“Jangan la, saya menyokong!”
“Waaa, awak sangat baik, mengapa awak menyokong?”

Untuk anak-anak bahagiaBila Anaknya Memeluk Islam, Sering Ditanya Mengapa Benarkan Anak Tukar Agama, Jawapan Lelaki Ini Buat Kami Tersentuh
Ayah saya begitu terhibur ketika dia menceritakan perbualan itu kepada saya. Dia bertanya kepada saya
“Mengapa semua orang sangat terkejut apabila mereka tahu saya membenarkan awak menukar agama?”
“Aww memang awak lain, kebanyakan ibu bapa tidak membiarkannya. Sebenarnya, kenapa awak biarkan saya menukar? “
Cue mode bercakap sepenuhnya dalam bahasa Mandarin:
“Kerana saya faham kehidupan. Kerana saya memahami erti kebahagiaan. Apakah maksud kehidupan? Untuk mencari kebahagiaan. Orang yang berbeza mencari kebahagiaan dalam pelbagai perkara. Ada dalam kekayaan, ada dalam keluarga, ada dalam agama..Sebagai ibu bapa, apa yang paling kita inginkan? Untuk anak-anak kita bahagia. Setiap agama mengajar dengan baik. Sekiranya anda memberitahu saya bahawa agama ini membuat anda gembira, mengapa saya harus menghalang anda? “

Jika dia fikir, dia akan bertindak

Kadang-kadang saya rasa ayah saya sangat senang. Namun, dia begitu mendalam. Banyak apa yang dikatakannya adalah hampir masuk akal, tak semua macam dia. Sebenarnya ramai sebenarnya mempunyai kepercayaan yang sama.
Tetapi apa yang saya fikir membuat ayah saya berbeza adalah bagaimana dia benar-benar maksudkan apa yang dikatakannya. Jika dia berfikir, dia akan bertindak. Dia melakukan apa sahaja dia katakan.

Keprihatinnya adalah kebahagian saya

Dia tidak berjuang dengan apa yang difikirkan oleh masyarakat. Apa yang akan difikirkan oleh saudara-saudara kita, bagaimana teruknya saya apabila tidak lagi boleh makan BBQ kegemaran bersamanya.
Keprihatinnya adalah kebahagiaan saya. Mungkin itulah alasan mengapa saya selalu merasa berat dalam kata-katanya. Sebenarnya dia bermaksud apa yang dia katakan. Mungkin itu sebahagian daripada kebijaksanaan itu. Sebagai seorang lelaki yang bertanggungjawab. 
Sumber : Jinghan Naan

Komen Weblog Ibnu HasyimAduhai! Ini jawapan hebat, hiba dan menyentuh perasaan, bila anaknya memeluk Islam. Inilah pemikiran yang sepatutnya menjadi anutan di kalangan rakyat Malaysia tercinta ini. Islam penyatu manusia sejagat, bahkan rahmatam lil 'alamin.

E-Buku IH-118: Kisah-kisah Saya Pilih Damai.. Isla... E-Buku IH-118: Kisah-kisah Saya Pilih Damai/Islam (2)... 


Sobat baru saja selesai membaca :

Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam,

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam, dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Aduh! Ini Jawapan Hebat, Hiba Dan Menyentuh Perasaan, Bila Anaknya Memeluk Islam, link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/02/aduh-ini-jawapan-hebat-hiba-dan.html

Subscribe to receive free email updates: