Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin.

Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin.
link : Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin.

Baca juga


Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin.


‘Najib Diminta Teruskan ‘Troll’ Kerajaan Pakar U-Turn’

SHAH ALAM – Mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak diminta terus aktif mengkritik dan mendedahkan ‘salah laku’ kerajaan Pakatan Harapan ( PH) di laman sosial Facebook.

Permintaan itu diluahkan seorang netizen yang menggunakan nama akaun Chee Kong Tjhin.
Menulis di Facebook, lelaki berbangsa Cina itu berkata, kelantangan Najib bersuara dengan membentangkan fakta telah berjaya menghentikan eksploitasi PH terhadap rakyat bersabit penetapan harga runcit minyak. 
“Terima kasih kepada Dato’ Seri Najib Razak, disebabkan kelantangan anda bersuara dengan memberi kritikan yang tajam tapi konstruktif, anda telah berjaya untuk menghentikan eksploitasi harga minyak oleh kerajaan terhadap rakyat. 
“Sila terus berjuang menjaga kebajikan rakyat dan terus menerus ‘troll’ mereka supaya kerajaan pakar U-turn ini tak melakukan sesuatu sesuka hati mereka. thank you once again!,” tulis Chee.
Najib sebelum ini mengkritik tindakan kerajaan PH yang mengenakan ‘cukai’ petrol kepada rakyat ekoran masih mengekalkan harga RON95 pada kadar RM2.20 sungguhpun harga minyak global mencatatkan trend penurunan.
Susulan kritikan berpanjangan itu, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng pada minggu lalu mengumumkan harga runcit petrol akan kembali ditetapkan secara mingguan bermula 1 Januari 2019.
Bagaimanapun ia terpaksa ditangguhkan beberapa hari ekoran bantahan daripada Pengusaha Stesen Minyak, sebelum akhirnya beliau mengumumkan penurunan harga runcit semua jenis bahan api, hari ini. 
Dalam kenyataannya hari ini, Guan Eng mengumumkan harga RON95 akan diturunkan daripada RM2.20 seliter kepada RM1.93 seliter, manakala harga runcit petrol RON97 pula akan diturunkan daripada RM2.50 seliter kepada RM2.23 seliter.
Sementara itu harga runcit diesel pula diturunkan sebanyak 14 sen, daripada RM2.18 seliter kepada RM2.04 seliter.
Sementara itu dalam hantaran berasingan, Chee menggesa Guan Eng memberi penjelasan mengenai ‘lebihan’ 7 sen memandangkan dalam pendedahan Najib sebelum ini menyatakan harga RON95 sepatutnya RM1.86 seliter mengikut sistem Automatic Pricing Mechanism (APM), bukan RM1.93.
“Guan Eng, jangan sesekali fikir harga minyak dah turun rakyat dah puas hati, mohon pencerahan mengenai bagaimana lebihan 7sen/liter hasil jualan minyak itu dibelanjakan seperti mana yang Najib bongkarkan kepada kita minggu lepas harga sebenar adalah RM1.86/liter. 
“Jangan pandang enteng nilai 7 sen ini kerana dengan 7 sen/liter ini, kerajaan mampu mengutip kira-kira RM4 juta seminggu ataupun RM12 juta sebulan cukup untuk membeli kira-kira 4 buah banglo mewah milik Guan Eng di Pulau Pinang,” tulis beliau.
Katanya, Guan Eng perlu memberi penjelasan jika berpegang kepada prinsip CAT yang dilaung-laungkannya selama ini. -SuaraTv Sobat baru saja selesai membaca :

Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Terus Dedahkan Salah Laku PH -Chee Kong Tjhin. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/01/terus-dedahkan-salah-laku-ph-chee-kong.html

Subscribe to receive free email updates: