RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report.

RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report.
link : RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report.

Baca juga


RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report.

Pas rayu bantu tampung kos saman Sarawak Report

KUALA LUMPUR: Pas merayu bantuan RM400,000 bagi menampung kos saman Sarawak Report di United Kingsom (UK), kata Naib Presidennya Idris Ahmad pada Khamis.

Idris berkata bayaran tersebut perlu dijelaskan kepada peguam di UK dalam tempoh dua minggu mulai sekarang.

"Minta tolong sangat-sangat. Bantuan untuk bayaran guaman saman Sarawak Report. Perlu RM400,000 lagi. Dalam masa dua minggu mesti jelaskan kepada peguam di UK.


"Wang terkumpul sekarang RM69,000. Perlu lagi RM331,000," katanya dalam satu kenyataan.

Pada April 2017, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang memfailkan saman terhadap editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown berhubung tulisan pada Ogos 2016 mendakwa pimpinan parti itu menerima dana RM90 juta yang masuk ke akaun mereka.

Wang itu didakwa diterima daripada bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai dorongan bekerjasama dengan UMNO dan Barisan Nasional menjelang Pilihan Raya Umum ke-14.

Mahkamah Tinggi London awal tahun lalu mengetepikan pernyataan pembelaan Rewcastle-Brown dan memerintahkan editor Sarawak Report itu membayar hampir £29,000 (lebih kurang RM156,000) kepada Abdul Hadi yang menang semua lima permohonan interlokutori terhadapnya.

Saman Abdul Hadi terhadap Sarawak Reports itu ditetapkan untuk perbicaraan April ini. (AA)


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Itulah lumrah perjuangan. Ada cubaan ada ujian. Takut cabaran, sila keluar dari perjuangan Islam. Duit PAS ada dalam poket orang PAS, bila perlu dia keluarkan, dia beri. Yang tak tahan lari, banyak parti yang sedang membeli 'balaci' atau hamba suruhannya. Termasuk 'tentera kacang merah'.

Yang perlu diingat, perjuangan Islam ada Allah Yang Maha Kuasa di belakangnya. Allahu Akbar!


Sobat baru saja selesai membaca :

RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: RM400,000, PAS Rayu Bantu Kos Saman Sarawak Report. link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/01/rm400000-pas-rayu-bantu-kos-saman.html

Subscribe to receive free email updates: