K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH?

K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH?
link : K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH?

Baca juga


K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH?


KOTA BHARU – Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) melangkah setapak lagi dengan mengadakan MoU dengan Universiti Ez-Zitouna di Tunisia, yang sebelumnya dengan universiti di Mesir dan Jordan.


Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) Perjanjian Kerjasama Akademik tersebut di antara Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) dan Pusat Pengajian Pondok Kandis dengan Universiti Ez-Zitouna diadakan di sebuah hotel terkemuka di sini semalam.
Universiti Ez-Zitouna diwakili oleh Rektornya, Dr Hisyam Qarisah manakala KIAS diwakili Ketua Eksekutif, Prof Dr Ab Aziz Mohd Zin disaksikan Menteri Besar, manakala Pondok Kandis diwakili Pengarah YIK, YM Tengku Ab Rahman Tuan Yunus disaksikan Timbalan Menteri Besar.
Perjanjian kerjasama akademik ini membolehkan lepasan Diploma KIAS dan Pusat Pengajian Pondok, YIK menyambung pengajian mereka ke peringkat Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan PhD di universiti tersebut dan ijazahnya akan dikeluarkan oleh Universiti Ez-Zitouna.
Perjanjian ini juga mempertingkatkan jaringan kerjasama akademik di peringkat antarabangsa melalui penyelidikan dan penerbitan, program pertukaran pensyarah dan program pertukaran pelajar.
Program ini dijangka akan dapat dimulakan pada Jun 2019 dan pelaksanaan MoU ini merupakan salah satu usaha untuk menyemarakkan ilmu di negeri Serambi Mekah.
Menteri Besar, Ustaz Dato’ Ahmad Yakob dalam ucapan aluannya menyatakan program MoU ini akan memberi peluang yang seluas-luasnya kepada pelajar-pelajar untuk melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.– UPKN KELANTAN 16/1/2019

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Kerajaan PH agaknya kurang minat ke Timur Tengah..


Sobat baru saja selesai membaca :

K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: K'tan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah. PH? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2019/01/ktan-tingkatkan-jaringan-pendidikan-ke.html

Subscribe to receive free email updates: