Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?

Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?
link : Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?

Baca juga


Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?
KOTA BHARU: Warga asing yang disyaki mengedar pen dan buku tertera pernyataan daripada kitab Bible sehingga sekarang dikatakan tidak dikenakan sebarang tindakan.
Timbalan Pengerusi Lajnah Undang-undang dan Hak Asasi Manusia (Luham) PAS Pusat, Wan Rohimi Wan Daud berkata, individu terlibat yang ditahan di Langkawi pihak berkuasa baru-baru ini dihantar pulang ke negara asal.
Katanya, mubaligh terbabit tidak dikenakan sebarang tindakan perundangan di negara ini.
Malah menurutnya, dakwaan di mahkamah juga terpaksa ditangguhkan kerana arahan Pejabat Peguam Negara supaya menarik balik kes tersebut.
" Peguam Negara pun tahu kes yang mengedarkan Bible oleh warga asing. Saya ingat bulan lepas ditangkap pihak berkuasa.
"Mereka didakwa di mahkamah separuh jalan, Pejabat Peguam Negara arahkan tarik balik kes tersebut dan mereka dihantar pulang ke negara asal," katanya pada ceramah jerayawara Bantah ICERD di Medan Ilmu Ketereh Pasar Peringat malam tadi.
Program itu dianjurkan NGO Ummah. Turut hadir Adun Melor Dr Md Yusnan Yusoff, Timbalan Ketua Umno Bahagian Gua Musang Amran Arifin dan Timbalan Yang Dipertua PAS Jeli, Dato' Abdullah Ya'kob. - HARAKAHDAILY 4/12/2018

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Ini kes penipuan pihak berkuasa terhadap rakyat, terutamanya kepada yang beragama Islam. Penjenayah-penjenayah agama itu patut dihukum, mengapa mereka dilindungi?


Sobat baru saja selesai membaca :

Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2018/12/penjenayah-agama-edar-bible-mengapa.html

Subscribe to receive free email updates: