DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang

DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang
link : DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang

Baca juga


DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang
BANGI, 12 Rabiulakhir 1440H, Khamis – Parti anti-Islam dan tamak haloba, DAP memberi amaran tidak teragak-agak untuk meninggalkan kerajaan Pakatan Harapan, sekiranya matlamat Malaysia baharu diabaikan.
Penasihat parti rasis dan cauvinis, Lim Kit Siang dalam satu kenyataan di blognya berkata, pemimpin partinya menjadi kerajaan, sekali gus boleh memainkan peranan penting untuk membina Malaysia baharu.
Ia termasuk menyelamatkan Malaysia daripada membuat demokrasi palsu, kakistokrasi dan kleptokrasi global.
“Pemimpin DAP, sama ada di dalam kerajaan atau di luar, tidak ragu-ragu meninggalkan kerajaan campuran jika tujuan Malaysia baharu ditinggalkan.
“Pemimpin-pemimpin DAP tidak akan menjadi seperti pemimpin MCA,” katanya dalam tulisan bertajuk ‘Why DAP will not become a second MCA’, hari ini.
Ahli Parlimen Iskandar Puteri itu dipercayai mengeluarkan kenyataan berkenaan bagi mengulas pandangan ahli perniagaan, Clement Hii yang mendakwa, beliau resah apabila masyarakat melihat DAP seperti satu lagi MCA, sekiranya mereka tidak berusaha melaksanakan agenda perubahan.
Kit Siang berkata, pemimpin-pemimpin DAP tidak berhasrat untuk menjadi MCA2 atau seperti pemimpin MCA yang hanya mewakili kaum Cina di Malaysia.
Katanya, DAP hanya mahu pemimpin dan ahlinya berpolitik untuk berkhidmat kepada negara, bukannya untuk diri sendiri sama ada untuk mengaut kekayaan, hak milik atau kedudukan.
“DAP parti berbilang kaum untuk kesejahteraan dan kebajikan semua kaum di Malaysia dan bukan satu etnik seperti MCA.
“Kami mewakili rakyat Malaysia termasuklah Cina, Melayu, India, Kadazan, Iban atau Orang Asli. Sebaliknya MCA mewakili atau mendakwa untuk mewakili hanya orang Cina di Malaysia,” katanya. (IH)


Sobat baru saja selesai membaca :

DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: DAP Tinggalkan PH Jika Matlamat Malaysia Baharu Tak Dilaksana: -Kit Siang link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2018/12/dap-tinggalkan-ph-jika-matlamat.html

Subscribe to receive free email updates: