“Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah

“Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: “Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : “Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah
link : “Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah

Baca juga


“Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah

“Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah


"KALAU sayang Pakatan Harapan (PH), undilah PAS,” itulah rayuan terakhir calon PAS, Dr. Halimah Ali kepada pengundi menjelang Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia, esok.

Beliau berkata undi itu adalah untuk memastikan PAS boleh memainkan peranan semak dan imbang kepada PH dan kerajaan Selangor supaya tidak tersasar daripada landasan pentadbiran yang sepatutnya.
“Sehingga kini, saya mendapat sokongan kuat dan mantap bukan sahaja daripada kepimpinan UMNO, tetapi juga daripada setiap komponen parti pembangkang yang lain.
“Kita (PAS) juga perlu seramai mungkin pengundi terutamanya daripada anak muda yang telah pun terikut arus deras Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang merasakan seolah-olah PH terlalu hebat, bagus dan akan melakukan magis.
“Semasa PRU14, pengundi memilih PH kerana merasakan mampu mengangkat suara rakyat dan semua masalah akan selesai tetapi selepas 100 hari (memerintah), rakyat masih ‘melarat’,” katanya.
Beliau memberi jaminan bahawa PAS mampu membawa perubahan dan melontarkan suara rakyat yang tidak didengari di peringkat bawahan selama ini, sekiranya diberi mandat.
Sementara itu, Dr Halimah hanya mempertaruhkan keyakinan 50-50 dalam memenangi kerusi DUN Seri Setia.
“Tidak dinafikan PH mempunyai kelebihan dari segi 3M (wang, jentera dan media) manakala PAS pula terpaksa mengeluarkan dana daripada poket sendiri.
“Namun keluhan rakyat selepas PH gagal memenuhi manifesto 100 hari menjadi kekuatan PAS untuk meraih undi,” katanya.
Dr Halimah berdepan calon PH Halimey Abu Bakar pada PRK Seri Setia, berikutan kekosongan kerusi itu selepas penyandangnya Prof Dr Shaharuddin Baharuddin meninggal dunia akibat kanser usus, 2 Ogos lalu. – BERNAMASobat baru saja selesai membaca :

“Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang “Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: “Sayang PH, Undilah PAS” – Dr. Halimah link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2018/09/sayang-ph-undilah-pas-dr-halimah.html

Subscribe to receive free email updates: