Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0?

Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0?
link : Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0?

Baca juga


Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0?


TIGA suspek yang ditahan atas dakwaan mencetuskan kekacauan semasa forum Nothing to Hide 2.0 semalam dibayar RM50 seorang untuk hadir ke majlis itu, dedah siasatan awal polis.Difahamkan tiga remaja itu adalah dalam kalangan sebuah kumpulan besar yang diminta berhimpun di sebuah lokasi di Setiawangsa.

Di situ, mereka diberikan kemeja-T dengan logo Bersatu, kata sumber yang dekat dengan siasatan berkenaan.

Polis Selangor yang diketuai oleh polis Shah Alam sedang menyemak gambar-gambar dan rakaman video untuk mengenal pasti identiti anggota lain kumpulan itu. Tiga remaja yang dicekup semalam kini sedang ditahan reman selama empat hari sehingga 17 Ogos ini.

Mereka disiasat mengikut Seksyen 15(2)(d) Akta Perhimpunan Aman 2012, Seksyen 153 Kanun Keseksaan kerana merusuh serta Seksyen 8 Akta Bahan Kakisan Letupan dan Senjata Berbahaya.
Forum semalam bertukar kecoh selepas individu tidak dikenali dari tengah hadirin membaling kasut dan botol air ke arah pentas tempat Dr Mahathir Mohamad duduk menjawab soalan daripada peserta forum. Kerusi, dan suar yang dinyala, kemudian dibaling ke sekitar dewan. Ketika keadaan bertukar kecoh, Dr Mahathir dan pemimpin Pakatan Harapan yang lain dibawa keluar ke tempat lebih selamat.

Unit keselamatan Bersatu kemudian mencekup tiga remaja berumur 17, 18 dan 19, dan menyerahkan mereka kepada polis.

Ketua sayap pemuda Bersatu Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menafikan tiga remaja itu anggota partinya berdasarkan semakan rekod keahlian dan kemeja-T yang mereka pakai bukan kemeja-T rasmi parti.

Sumber polis memberitahu The Malaysian Insight ujian kencing ke atas ketiga-tiga suspek mendapati tidak dalam pengaruh dadah.

Semakan latar belakang juga mendapati suspek yang di bawah umur berasal dari Perlis dan tidak habis sekolah. Dua suspek berumur 18 dan 19 merupakan pelajar sebuah kolej di Kuala Lumpur.

Siasatan juga mendapati suspek berumur 18 tahun ada rekod jenayah dan terlibat dalam satu perbicaraan kes rogol yang sedang berjalan lapor The Malaysian Insight


Sobat baru saja selesai membaca :

Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Dapat RM50 Dan 'T' Shirt Untuk Buat Kecoh Di Nothing to Hide 2.0? link yang gunakan: https://cepotpost.blogspot.com/2017/08/dapat-rm50-dan-t-shirt-untuk-buat-kecoh.html

Subscribe to receive free email updates: