Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M

Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M
link : Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M

Baca juga


Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M


Dituduh seorang yang anti-Semitik, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menegaskan beliau hanya menggunakan hak kebebasan bersuara apabila memberi komen mengenai kaum Yahudi. 

“Kenapa saya tidak boleh mengatakan sesuatu tentang Yahudi sedangkan ramai orang yang mengatakan tidak baik mengenai saya, mengenai Malaysia dan saya tidak membantah, tidak melakukan demonstrasi,” katanya.

Dr Mahathir yang kini berada di New York untuk menghadiri Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNGA) ke-74 turut menekankan bahawa orang ramai sepatutnya bersedia mendengar pendapat yang tidak menyebelahi mereka demi kebebasan bersuara.

“Kebebasan bersuara adalah bebas untuk bersuara, apabila anda berkata, anda tidak boleh berkata begitu, anda tidak boleh menjadi anti-Semitik, jadi tiada lagi kebebasan bersuara,” kata Dr Mahathir yang menjawab semula soalan daripada hadirin pada Forum Pemimpin Dunia di sini, Rabu.

Dr Mahathir dilaporkan sebelum ini mempersoalkan berapakah jumlah orang Yahudi yang maut ketika peristiwa Holocaust.

Beliau turut mengimbas kembali seorang wartawan telah dipenjarakan kerana mempertikaikan angka kematian tersebut.

“Saya pernah berkata, siapa yang menentukan jumlah itu. Jika ia menyebelahi (anda), kamu mendapat satu angka, dan yang tidak memihak, kita mendapat angka yang lain.

“Jadi saya terima bahawa Holocaust memang wujud dan ramai orang Yahudi yang dibunuh. Dan pada satu ketika saya amat bersimpati terhadap mereka ketika peperangan itu,” katanya lapor MMO


Sobat baru saja selesai membaca :

Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Salah Apa Persoal Yahudi? - Tun M link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/09/salah-apa-persoal-yahudi-tun-m.html

Subscribe to receive free email updates: