Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti

Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti
link : Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti

Baca juga


Hadirlah Mahkamah Selesai Kes RoyaltiKOTA BHARU: Kerajaan Kelantan berharap wakil kerajaan pusat dan Petronas hadir di mahkamah pada 17 Mei ini bagi menyelesaikan kes menarik balik saman isu royalti.
Timbalan Menteri Besar Dato’ Mohd Amar Abdullah berkata, kehadiran wakil pihak terbabit penting bagi membolehkan mahkamah membuat keputusan kes berkenaan.
“Mereka hadirlah... kalau tidak hadir mahkamah tidak boleh buat keputusan penarikan balik saman,” katanya di sini semalam.
Sebelum ini mahkamah menetapkan 17 April lepas bagi prosiding kes menarik saman kerajaan Kelantan terhadap Petronas dan kerajaan pusat.
Bagaimanapun malangnya pada tarikh tersebut wakil Petronas dan kerajaan Persekutuan tidak hadir sehingga menyebabkan mahkamah menunda kes terbabit kepada 17 Mei ini.
Pada 30 Ogos 2010 Kelantan memfailkan saman bagi menuntut tunggakan royalti minyak yang tidak dibayar sejak 1998.
Saman itu difailkan Menteri Besar Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat di kaunter Pendaftaran Mahkamah Tinggi Dagang di Kuala Lumpur.
Kerajaan negeri melantik peguam Tommy Thomas mewakilinya bagi mengendalikan kes tersebut. - HARAKAHDAILY 9/5/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Hadirlah Mahkamah Selesai Kes Royalti link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/05/hadirlah-mahkamah-selesai-kes-royalti.html

Subscribe to receive free email updates: