Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis..

Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis..
link : Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis..

Baca juga


Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis..

'Benci yang melampau' - Wardina terkesan tragedi solat Jumaat di Christchurch
Wardina Safiyyah berkongsi kesedihan apabila memuat naik satu gambar di Instagram miliknya. - Foto Instagram

HALAMAN HIBURAN
'Benci yang melampau' -Wardina terkesan tragedi solat Jumaat di Christchurch

Tragedi yang berlaku di Christchurch, New Zealand melibatkan dua buah masjid sewaktu solat Jumaat semalam sangat menyayat hati segenap lapisan masyarakat terutamanya umat Islam.

Turut berkongsi kesedihan, selebriti terkenal Wardina Safiyyah apabila memuat naik beberapa entri berkaitan kejadian itu di akaun Instagram miliknya.

Menerusi satu entri, beliau melahirkan kesedihan melihat suasana di Masjid Al-Noor dan Masjid Linwood terbabit dan lebih terkesan apabila mendapat tahu suspek yang ditahan adalah warga Australia kerana dia berada di negara itu.

"Saya di Australia amat terkesan dengan kejadian pembunuhan di Christchurch. Benih kebencian usah disemai kerana dari sikap prejudis ia akan bertukar menjadi benci. Benci yang melampau," katanya.


Wardina turut berkongsi suasana hiba ketika beliau menunaikan solat Maghrib di sebuah masjid di Australia pada Jumaat, menerusi satu perkongsian Instagram yang dihias sejambak ros putih. 

Usai menunaikan solat, katanya, beliau didekati seorang wanita yang dikenali sebagai Lisa dan mereka saling berkenalan sambil melawat persekitaran masjid. 

Beliau sangat tersentuh dengan kata-kata Lisa, yang katanya, walaupun bukan beragama Islam tetapi sangat menghormati dan berminat untuk mendalami agama ini.

Wardina turut menambah tulisan yang menggambarkan kebimbangannya berada di negara berjiran dengan New Zealand.

"NZ ialah jiran kami. Ia sangat dekat dengan kami. Apa yang berlaku sungguh tidak diduga dan sangat mengganggu perasaan.

"Sebagai seorang Muslim di Australia, bayangkan bagaimana perasaan saya setiap kali keluar rumah mulai hari ini? 

Hasil carian imej untuk Yatt Hamzah, Yatt Hamzah
Pada masa sama, beberapa rakan artis lain, termasuk Yatt Hamzah, turut meluahkan rasa sedih dan mendoakan agar semua umat Islam, khususnya di New Zealand dan Australia, berada dalam keadaan selamat. (AA)


Sobat baru saja selesai membaca :

Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Tragedi Christchurch, Apa Kata Wardina Dan Artis.. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/tragedi-christchurch-apa-kata-wardina.html

Subscribe to receive free email updates: