Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh!

Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh! - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh!, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh!
link : Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh!

Baca juga


Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh!


Kerjasama Umno-PAS tiada kaitan serangan masjid, kata Ismail. 
KL, 16 Mac — Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengkritik tindakan seorang wakil rakyat DAP yang mengaitkan kerjasama Umno-PAS dengan kejadian serangan di New Zealand. 

Naib presiden Umno berkata Chew Chong Sin tidak sepatutnya “melihat dari sudut yang salah” apabila menyamakan insiden berkenaan dengan perkembangan politik dalam negara.

“Apa kaitannya? Mangsa yang terbunuh adalah dari kalangan Islam. Pelaku atau penembak pula dari bukan Islam. Kenapa dikaitkan dengan keganasan Islam?
“Jadi, apa kena mengena dengan mengaitkan kerjasama Umno-PAS?” soalnya dalam satu kenyataan di Facebook.

Chew, wakil Mengkibol, semalam mendakwa pembunuhan di Christchurch harus menjadi pengajaran buat rakyat Malaysia betapa perlunya mengekang gejala ekstremisme.
Menurutnya, sebab itu, kesepakatan Umno-PAS tidak memberi manfaat kerana boleh diambil kesempatan oleh pengganas asing.

“Disamping mengutuk sekerasnya serangan rambang di Christchurch di New Zealand, saya juga mengutuk kenyataan jahat dan tidak bertanggungjawab wakil DAP Mengkibol yang jelas sekali merupakan usaha provokasi terbuka terhadap orang bukan Melayu untuk menakutkan mereka terhadap penyatuan Umno-PAS,” kata Ismail.

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Kenapa emosional sangat wakil rakyat DAP hingga jadi tak cerdik begitu?


Sobat baru saja selesai membaca :

Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh!

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh! dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Ada Kaitan K'sama Umno-PAS Dengan Serangan Masjid? Tak Cerdik! Sungguh! link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/ada-kaitan-ksama-umno-pas-dengan.html

Subscribe to receive free email updates: