Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap?

Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap?
link : Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap?

Baca juga


Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap?

Malaysia bayar kos tangguh projek HSR, kata Singapura
Perkhidmatan Ekspres HSR antara Singapura dan Kuala Lumpur dijadual bermula menjelang 1 Jan, 2031 berbanding tarikh awal pada 31 Dis, 2026. - Gambar hiasan

Malaysia Bayar kos tanggguh projek HSR, kata Singapura.
Singapura: Malaysia telah membuat bayaran kos penangguhan pelaksanaan Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR), kata Kementerian Pengangkutan republik itu.

Dalam satu kenyataan di sini pada Khamis, jurucakap kementerian itu berkata republik tersebut telah "mendapat pengesahan daripada Kerajaan Malaysia menerusi koresponden diplomatik" mengenai pembayaran itu.

Pada 5 Sept, 2018, Singapura telah bersetuju menggantung pembinaan projek itu sehingga akhir Mei, 2020.


Susulan permohonan Malaysia itu, kerajaan telah bersetuju membayar kos penangguhan sebanyak S$15 juta (S$1=RM3.04) kepada kerajaan Singapura sebelum 31 Jan, 2019.

Malah, pertukaran dokumen undang-undang antara kedua-dua negara telah dibuat di Putrajaya membabitkan perubahan Perjanjian Dua Hala HSR berkenaan.

Perkhidmatan Ekspres HSR antara Singapura dan Kuala Lumpur dijadual bermula menjelang 1 Jan, 2031 berbanding tarikh awal pada 31 Dis, 2026.
-- BERNAMA


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Siapa cekop, siapa cekap? Pemimpin Malaysia atau Singapura?


Sobat baru saja selesai membaca :

Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Tangguh Projek HSR, M'sia Bayar S'pura.S$15 Juta. Siapa Cekop, Siapa Cekap? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/tangguh-projek-hsr-msia-bayar-spuras15.html

Subscribe to receive free email updates: