Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS

Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS
link : Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS

Baca juga


Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMSKesan undi tidak percaya, siapa untung?
KEDUDUKAN Kerajaan Persekutuan hari ini adalah seperti berikut (daripada 222 bilangan kerusi Dewan Rakyat):
PH-134

PKR- 50
DAP- 42
PPBM- 22
PAN- 11
WARISAN- 9

Kiranya Tun dikenakan undi tidak percaya dan disokong suara teramai ahli-ahli Dewan Rakyat, maka Tun terpaksa melepaskan jawatannya.
Namun jika ahli partinya, PPBM menolak, dan bertindak keluar PH maka kerajaan PH akan hilang 22 kerusi dan dengan itu memerintah cuma dengan kelebihan 1 kerusi iaitu 112.
Bolehkah PH kekal bertahan?
Apa kata Tun pula bikin "move" dengan bertindak keluar PH dan bergabung pula dengan parti-parti pembangkang termasuk PAS dan Umno.
Warisan pula bertindak ikut Tun dan demikian juga Dato’ Seri Azmin Ali dan bloknya dari PKR.
Tidak mustahil yang di bangku kerajaan terpaksa beralih ke pembangkang dan yang di pembangkang naik menjadi kerajaan.
Inilah desas-desus yang hangat diperkatakan hari ini.
Benarkah PKR blok Anwar dan DAP milik Guan Eng benar-benar mahu membawa undi tidak percaya terhadap Tun? – HARAKAHDAILY 20/2/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Kalau Berlaku Undi Tak Percaya Tun M, Ini Terjaadi. -Roslan SMS link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/02/kalau-berlaku-undi-tak-percaya-tun-m.html

Subscribe to receive free email updates: