RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman..

RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman..
link : RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman..

Baca juga


RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman..

Lelong T-shirt vintage untuk bantu Pas
Biadaan untuk baju-T era 1980-an bermula dengan RM15. - Foto Facebook/Festiva Bundle Asia

KUALA LUMPUR: Demi membantu Pas membiayai saman terhadap portal Sarawak Report, seorang ahli parti itu berjaya menjual sehelai baju-T vintagekumpulan rock The Rolling Stones pada harga RM600.

Wan Shafiq Wan Abdul Rahman, 29 tahun, membuat bidaan untuk baju-T era 1980-an itu semata-mata untuk membantu Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam kes samannya terhadap Sarawak Report di United Kingdom.

Katanya dia cuma mempunyai baju-T untuk dijual bagi mendapatkan dana dan membantu mengisi tabung untuk menampung kos guaman tersebut.

"Orang ada duit banyak, boleh sumbang duit. Orang ada lembu boleh jual lembu. Tapi saya cuma ada baju.
"Jadi baju ini saya cagarkan untuk bantu duit guaman Tok Guru Haji Hadi saman Sarawak Report. Segala hasil jualan untuk baju ini akan disumbangkan untuk tabung guaman ini," tulis Wan Shafiq di akaun Facebook miliknya.

Baju-T vintage itu dipanggil The Rolling Stones Naga Stadium dan ia merupakan item yang menjadi pilihan pengumpul baju-T kumpulan rock dari luar negara.

Menurut beberapa pengumpul baju vintage, harga jualan baju-T Rolling Stones Naga Stadium adalah antara RM500 ke RM600.

Yang menjadi rebutan ramai ada baju-T The Rolling Stones Sticky Fingers kerana ia sukar ditemui dan merupakan cetakan terhad.

Karya seni untuk album Sticky Fingers disusun oleh Andy Warhol, fotografi oleh Billy Name dan reka bentuknya oleh Craig Braun.

Wan Shafiq yang menggunakan nama Festiva Bundle Asia membuka bidaan 5 Januari lalu pada harga RM15 dan menutupnya kira-kira pukul 9.30 malam setelah mendapat harga RM600.

Baju-T tersebut mendapat bidaan tertinggi daripada seorang pemuda di Sandakan, Sabah.

The Rolling Stones merupakan sebuah kumpulan rock yang ditubuhkan di London pada 1962 dan dianggotai oleh Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts, and Ian Stewart.

Antara lagu popular kumpulan ini ada (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Sympathy For The Devil, Jumpin' Jack Flash, dan Gimme Shelter.

Baru-baru ini, Naib Presiden Pas Idris Ahmad membuat rayuan umum untuk mengumpul dana bagi menampung kos guaman kes saman Abdul Hadi terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle-Brown. (AA)

Video: The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction (Official Lyric Video)
Sobat baru saja selesai membaca :

RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: RM600: Lelong T-shirt Vintage Bantu PAS Biayai Saman.. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/01/rm600-lelong-t-shirt-vintage-bantu-pas.html

Subscribe to receive free email updates: