Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila

Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila
link : Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila

Baca juga


Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila


Hanipa Maidin mencadangkan bekas perdana menteri Najib Razak memfailkan saman fitnah untuk menolak tuduhan beliau mengarahkan pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu, berbanding membuat sumpah laknat.

Timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri itu, berkata rancangan Najib untuk membuat sumpah laknat esok hanya mempunyai sedikit nilai undang-undang.

“Anda tidak tertakluk kepada sebarang pemeriksaan balas.

“Najib boleh memfailkan saman fitnah terhadap penuduhnya jika dia percaya bahawa dia sedang difitnah. Ia diikuti di mana dia akan dikenakan pemeriksaan balas oleh peguam defendan,” katanya.

Semalam, Najib berkata beliau akan mengangkat sumpah laknat di Masjid Jamek Kampung Baru untuk menafikan dakwaan bekas pegawai polis Azilah Hadri.

Azilah, dalam akuan bersumpahnya mendakwa Najib, ketika menjadi timbalan perdana menteri, memberi arahan untuk membunuh Altantuya.

Bagaimanapun, Hanipa yang juga bekas peguam, berkata sumpah laknat di masjid adalah sama seperti “laluan sehala”.

Berdasarkan pengalamannya, beliau berkata pemeriksaan balas adalah cara terbaik untuk mendedahkan penipuan.

“Pada pandangan saya, memfailkan saman sivil terhadap penuduhnya adalah pilihan terbaik yang harus diambilnya daripada bersumpah pada mana-mana hari, di mana-mana tempat.”

Altantuya dibunuh pada Oktober 2006 di hutan di Puncak Alam berdekatan Shah Alam, Selangor, dengan tembakan ke kepala sebelum tubuhnya diletupkan.

Najib juga berulang kali menolak tuduhan penglibatannya dalam jenayah itu.

Azilah, bekas komando Unit Tindakan Khas, baru-baru ini memfailkan akuan berkanun untuk menyemak semula sabitan pembunuhan terhadapnya.

Seorang lagi bekas anggota polis, Sirul Azhar Umar lari ke Australia selepas Mahkamah Rayuan membebaskan dia dan Azilah daripada tuduhan membunuh Altantuya pada 2013.

Pembebasan mereka diterbalikkan Mahkamah Persekutuan pada 2015 lapor FMTSobat baru saja selesai membaca :

Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Sumpah Laknat?.. Lebih Baik Najib Saman Azila link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/12/sumpah-laknat-lebih-baik-najib-saman.html

Subscribe to receive free email updates: