Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan

Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan
link : Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan

Baca juga


Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan


KEMENTERIAN Pelancongan Seni dan Budaya (MOTAC) tidak pernah meluluskan sebarang perayaan separuh bogel yang dianjurkan Ekspo Tattoo Malaysia 2019, kata Menterinya, Datuk Mohamaddin Ketapi.

Beliau berkata, adalah mustahil bagi kementerian untuk meluluskan sebarang permohonan penganjuran yang ada elemen-elemen lucah seperti itu.

“Itu bukan budaya Malaysia, lebih-lebih lagi apabila majoriti rakyat Malaysia adalah beragama Islam.

“Kementerian akan mengambil tindakan sewajarnya ke atas penganjur ekspo itu susulan peragaan separuh bogel diadakan pada acara tersebut.

“Saya sudah mengarahkan agensi di bawah MOTAC iaitu Malaysia Convention and Exhibition Bureau (MyCeB) untuk menyiasat perkara berkenaan,” katanya dalam kenyataan di Putrajaya, hari ini.

Semalam tular gambar-gambar lelaki dan wanita bertatoo separuh bogel yang menyertai ekspo bertaraf antarabangsa itu.

Ekspo itu turut mendapat sokongan MOTAC seperti yang tertera di layar belakang pentas.

Ekspo berkenaan berlangsung pada 29 November sehingga semalam.

Penganjuran ekspo terbabit berjaya menghimpunkan peserta dari 35 negara berbanding penganjuran pada tahun 2015, 2016 dan 2017 yang diadakan di Sabah sebelum ini.

MyCeB dalam kenyataan awal menyebut, sebarang kelulusan untuk acara diadakan di mana-mana negeri perlu mendapatkan kelulusan dari Pihak Berkuasa Negeri dan Tempatan.

Mohamaddin berkata, pihaknya sedang menanti laporan penuh siasatan dari MyCeB dan tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang sekiranya mereka didapati melanggar syarat yang telah ditetapkan lapor Harian Metro


Sobat baru saja selesai membaca :

Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Ekspo Tatoo: Kementerian Pelancongan Tak Pernah Luluskan link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/12/ekspo-tatoo-kementerian-pelancongan-tak.html

Subscribe to receive free email updates: