Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih???

Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih??? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih???, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih???
link : Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih???

Baca juga


Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih???


LETIH?.. Amboi.. dulu masa sebelum jadi Ahli Parlimen semasa sibuk berkempen dalam masa dua minggu tak dengar pula ada calon Ahli Parlimen merungut pasal letih ni..

Masa kempen, habis program pukul 2.00 pagi, tidur sekejap, kemudian sambung pula program semasa subuh dan berterusan hingga ke awal pagi tak letih pun..

Sekarang bila dah menang, tidur pukul 1.00 pagi pun dah berbunyi kata LETIH??

Hmmm...

KUALA LUMPUR: Kekurangan kehadiran Ahli Parlimen kerajaan akibat keletihan hampir menggagalkan kelulusan Rang Undang-Undang (RUU) Perbekalan 2020 bagi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat pada Selasa. 
Ketua Whip PKR, Datuk Johari Abdul menegaskan, kekangan Ahli Parlimen Pakatan Harapan (PH) yang terikat dengan beberapa program turut menyumbang ketidakhadiran ke Dewan Rakyat. 
“Kalau kamu lihat dalam sesi bajet ini kita balik lewat, selalunya 10.30 malam dan semasa sampai di rumah pukul 12 malam. 
"Kemudian mandi dan tidur pukul 1 pagi kemudian lewat bangun pagi untuk sesi pagi kerana kepenatan. 
“Kita kena bincang dengan Yang DiPertua Dewan Rakyat supaya melihat balik bagaimana Ahli Parlimen boleh mendapat masa berkualiti kerana sekarang agak keletihan dan tidak produktif. 
“Mereka juga dihimpit dengan banyak program dan tempat lain yang perlu diberi fokus juga. Memang kita ada jadual tugas tetapi ada yang ikut dan ada yang tidak,” katanya ketika ditemui di lobi Dewan Rakyat di sini, pada Rabu. 
Pada Selasa, sidang Dewan Rakyat tegang ketika sesi undian belah bahagi dilakukan bagi meluluskan RUU berkenaan berikutan masalah korum. 
Pihak kerajaan bagaimanapun berjaya meluluskan RUU itu selepas menang tipis dengan empat undian, apabila Speaker, Tan Sri Mohamad Arif Md Yusof, mengumumkan seramai 32 orang bersetuju berbanding 28 yang tidak setuju. 
Pembangkang juga gagal meminta undian belah bahagi dibuat kali kedua dengan keputusan kekal berpihak pada kerajaan apabila 45 wakil rakyat bersetuju untuk RUU itu diluluskan, berbanding 28 tidak bersetuju. 
RUU membabitkan kementerian itu digulung oleh Timbalan Menterinya, Hannah Yeoh. 
Laporan penuh sila baca di SINI

Dulu berebut-rebut sangat nak jadi Ahli Parlimen, sekarang bila dah dapat lain pulak ceritanya.. Kalau tak nak letih.. letak jawatan sajalah... ramai lagi yang berminat rasanya..


Sobat baru saja selesai membaca :

Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih???

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih??? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Kehadiran Kurang Kerana Ahli Parlimen Kerajaan Letih??? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/11/kehadiran-kurang-kerana-ahli-parlimen.html

Subscribe to receive free email updates: