Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS

Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS
link : Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS

Baca juga


Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS
DIMAKKLUMKAN PAS Pusat membuat ketetapan menyokong penuh Program Himpunan Rakyat Pertahan Kedaulatan Islam Dan Perlembagaan Negara yang dianjurkan oleh Gerakan Pembela Ummah (UMMAH). 
Sehubungan dengan ini PAS Pusat mengarah dan mengerah seluruh ahli-ahli dan penyokong PAS untuk hadir ke Program Himpunan Rakyat Pertahan Kedaulatan Islam Dan Perlembagaan Negara yang akan diadakan pada tarikh, masa dan tempat berikut: 


Tarikh: 4 Mei 2019 (Sabtu) 
Masa  1.00 tengah hari hingga 4.00 Petang 
Tempat: Masjid Jamek Kuala Lumpur dan hadapan Sogo, Jalan Tar, KLObjektif Himpunan 1. Bantahan Ancaman terhadap Kedaulatan Islam di Malaysia 
2. Isu Rome Statute 
3. Keadilan untuk Allahyarham Mohd Adib 
4. Isu Bahasa – UEC & PPSMI 
5. Desakan ‘Pecat’ Peguam Negara 
6. Isu-isu berkaitan penderitaan rakyat 
7. Isu-isu berkaitan Penyertaan 1) Pimpinan Gerakan NGO Utama Malaysia 
2) Pimpinan Parti-parti Politik Melayu / Islam 
3) Pimpinan Gerakan Mahasiswa dan Belia 
4) Pimpinan Masyarakat Madani 
5) Anggota Masyarakat Cakna Pelbagai Kaum 
6) Seluruh Rakyat Pelbagai Kaum

Aturcara 
1) Solat Zohor di Masjid Jamek, Kuala Lumpur 
2) Bergerak ke SOGO 
3) Ucapan Pimpinan NGO dan Parti Politik 
4) Deklarasi Rakyat 5) Bersurai 


Justeru itu semua pimpinan dan ahli-ahli PAS negeri/WP, kawasan, cawangan dan dewan-dewan (semua peringkat) diarahkan untuk turun beramai-ramai bagi menghadiri himpunan tersebut di samping menyeru, mengajak dan membawa semaksimum mungkin para penyokong PAS ke program ini sebagai menzahirkan semangat dan kebersamaan kita dalam isu-isu berkenaan. Sila dengan segera edarkan arahan ini ke semua peringkat parti di bawah pentadbiran saudara/i bagi menjayakan himpunan penting ini. Kerjasama serta tindakan segera pihak saudara/i amatlah dihargai dan diucapkan jazakumullahu khairan kathiraa. 
“Islam Memimpin” 

DATO’ TAKIYUDDIN HAJI HASSAN, JP
Setiausaha Agung
30 April 2019 – HARAKAHDAILY 30/4/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Arah Sokong Penuh Ke Himpunan Rakyat UMMAH -S/Usaha PAS link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/05/arah-sokong-penuh-ke-himpunan-rakyat.html

Subscribe to receive free email updates: