Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh..

Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh..
link : Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh..

Baca juga


Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh..KUANTAN: Kerajaan Pakatan Harapan (PH) diharap tidak membuat ‘U-Turn’ di atas kesediaan seorang timbalan menteri meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (Akta 355).
Timbalan Pesuruhjaya PAS Pahang Andansura Rabu berkata, PAS Pahang menyokong kenyataan Timbalan Menteri Fuziah Salleh berkaitan isu tersebut.
Katanya hanya melalui pindaan tersebut membolehkan institusi Mahkamah Syariah di negara ini dapat diperkasakan.
"Jadi kita berharap kerajaan PH tidak membuat U-turn di atas kenyataan timbalan menteri terbabit,” katanya di sini.
Fuziah yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri baru-baru ini memberitahu kerajaan PH berhasrat meminda Akta 355 sebagai langkah memperkasakan Mahkamah Syariah secara komprehensif.
Pada 6 April 2017 anggota Parlimen Marang, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang membentang Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (RUU 355) dengan pindaan di Dewan Rakyat.
Rang undang-undang persendirian itu dibawa kali ketiga untuk meminda Seksyen 2 dalam akta berkenaan.
Bagaimanapun sehingga sekarang RUU tersebut tidak dibahas ahli dewan untuk mendapat kelulusan. - HARAKAHDAILY 2/5/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Akta 355: PH Jangan Buat ‘U-turn’,. PAS Pahang Sokong Fuziah Salleh.. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/05/akta-355-ph-jangan-buat-u-turn-pas.html

Subscribe to receive free email updates: