Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun..

Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun.. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun.., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun..
link : Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun..

Baca juga


Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun..


Tunggu PH Bawa Usul Pindaan Akta 355
KOTA BHARU: Sepatutnya Kelantan lebih awal melaksanakan hukum hudud memandangkan sudah dilulus pada persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) sejak 1993.
Bagaimanapun kata Timbalan Presiden PAS Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, pelaksanaannya tidak dapat dilakukan kerana ada halangan perlembagaan biar pun sudah mendapat persetujuan istana.
“Kita sayu apabila mendapat tahu kerajaan Brunei dapat melaksanakan sepenuhnya hukum hudud selepas empat tahun pelaksanaan takzir.
“Bermula 1 April lepas perundangan hudud dilaksanakan sepenuhnya di Brunei di mana pesalah zina boleh dihukum sebat 100 rotan bagi belum berkahwin,” katanya pada kuliah di Medan Ilmu hari ini.
Menurutnya juga PAS membawa usul pindaan Akta 355 pada persidangan parlimen sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) lepas bagi meningkatkan taraf mahkamah syariah.
Katanya pindaan rang-rang itu sudah dibentang dan disokong anggota parlimen PAS.
“Ketika itu hanya tunggu untuk dibahas dan dibuat undian, namun tidak menjadi kenyataan. Jadi kita berharap kerajaan baharu membawa usul tersebut bagi membolehkan mahkamah syariah dinaik taraf,” katanya.
Lagi pun kata beliau sebelum ini pemimpin yang pernah bersama PAS memperjuangkan isu tersebut sudah berada dalam kerajaan.
“Kalau kerajaan Pakatan Harapan membawa usul tersebut kesemua anggota parlimen PAS akan sokong, begitu juga anggota parlimen Umno. Jadi kita tunggu mereka membawa usul tersebut,” ujarnya. -HARAKAHDAILY 19/4/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun..

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun.. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Pindaan Akta 355: Kalau PH Bawa Usul, PAS Sokong, UMNO Pun.. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/04/pindaan-akta-355-kalau-ph-bawa-usul-pas.html

Subscribe to receive free email updates: