PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS

PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS
link : PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS

Baca juga


PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PASTELUK INTAN: PAS akan terus mempraktikkan Kontrak Sosial dalam masyarakat majmuk di negara ini sekiranya berkuasa mentadbir Putrajaya kerana penting bagi keharmonian kaum supaya negara kekal aman.
Perkara tersebut dinyatakan Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang ketika menjawab soalan pada sesi dialog sempena perasmian KOMPASTI, Kampung Padang Tembak, di sini semalam.
Kemuka beliau, persetujuan yang terkandung dalam Kontrak Sosial sejak sekian lama dilihat banyak membawa kebaikan kepada masyarakat di negara ini, selain telah membendung rusuhan kaum.
Bahkan katanya, PAS yakin Kontrak Sosial wajar dipraktikkan dalam masyarakat, berbanding mengambil tindakan menangkap mereka yang menentang dasar berkaitan tersebut diamalkan dalam negara.
Tegas beliau, semua kaum di Malaysia perlu diberi kesedaran mengenai Kontrak Sosial untuk dihayati dan bukannya melalui hukuman menangkap penentangnya di mana ia harus menjadi penyelesaian terakhir.
Kontrak Sosial merupakan persetujuan dicapai sebelum merdeka dalam kalangan pemimpin Umno, MCA dan MIC, antaranya kaum bukan Melayu diberi kewarganegaraan berdasarkan syarat tertentu.
Manakala kaum Melayu dan Bumiputera diberi perlindungan menerusi artikel diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan terutama berhubung segala hak dan keistimewaan mereka.
Hadir sama pada majlis ini ialah Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, Razman Zakaria dan Yang DiPertua PAS Kawasan Teluk Intan, Ustaz Ismail Chek Nik dan Ketua Umno Bahagian Teluk Intan, Dato' Azhar Jamaludin. - HARAKAHDAILY 22/4/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: PAS Jamin Kekal Kontrak Sosial Jika Tadbir Putrajaya -Presiden PAS link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/04/pas-jamin-kekal-kontrak-sosial-jika.html

Subscribe to receive free email updates: