Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah!

Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah! - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah!, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah!
link : Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah!

Baca juga


Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah!

Usaha mencari Acap perlu tepati syariat, tidak pohon dengan makhluk lain - Mufti Wilayah
Zulkifli Mohamad Al-Bakri mendengar taklimat mengenai operasi pencarian Mohamad Ashraf Hassan di Pos Kawalan Bomba di Kampung Pintu Padang, Gopeng, Perak pada Selasa. - Gambar Astro AWANI 

Usaha mencari Acap perlu tepati syariat, tidak pohon dengan makhluk lain - Mufti Wilayah

GOPENG: Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri meluangkan masa pada Selasa meninjau operasi pencarian peserta Gopeng Ultra Trail, Mohamad Ashraf Hassan, 29, yang hilang sejak 23 Mac lalu.

Zulkifli tiba di Pos Kawalan Bomba di Kampung Pintu Padang, kira-kira pukul 1 petang selepas menghadiri program di Penjara Tapah.

Dalam lawatan kira-kira 30 minit itu, beliau mendengar taklimat operasi daripada Penolong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak, Mohamad Yunus Abu.


Bercakap kepada pemberita, Zulkifli mengingatkan semua pihak supaya melakukan pencarian mengikut syariat Islam sebenar.

Beliau berkata, keyakinan dan percaya kepada Allah adalah perkara sebaiknya dalam meminta petunjuk termasuklah dengan berdoa dan solat hajat.

"Cara yang dibuat apabila tidak menepati syariat Allah seperti memohon dengan makhluk lain dan menjangkakan bahawa ia memberi kesan dan kuasa, adalah tidak bertepatan dengan apa yang diajar: "Tiada sedaya tiada upaya kecuali dengan Allah SWT," katanya ketika ditemui pemberita.

Beliau meminta semua rakyat di negara ini bersatu hati dalam membantu usaha pencarian mangsa.

"Saya yakin ada titik pengakhiran iaitu penemuan. Kami berdoa kepada Allah SWT supaya Allah mengembalikannya kalau pada alam lain tetapi kalau pada alam kita agar dijumpai semula, Insya-Allah.

"Kita doakan mangsa dalam keadaan selamat dan sejahtera. Mudah-mudahan ia berakhir secepat yang mungkin," ujar beliau lagi. (AA)


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Tepati syariat, Al-hamdulillah!


Sobat baru saja selesai membaca :

Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah!

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah! dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Mufti Wilayah Tangani Masalah Aqidah Rakyat. Tepati Syariat, Al-hamdulillah! link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/04/mufti-wilayah-tangani-masalah-aqidah.html

Subscribe to receive free email updates: