FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja

FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Berita, Artikel Kabar, Artikel Malaysia, Artikel Melayu, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja
link : FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja

Baca juga


FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja


Hanya kerana mahu menghakis keyakinan rakyat terhadap Kerajaan Pakatan Harapan, Najib Razak tanpa usul periksa telah berkongsi satu laporan yang tidak benar.

Kalau masa Barisan Nasional berkuasa dan Najib menjadi PM dulu kan.. mesti ramai yang akan didakwa menyebar berita palsu ni..

Dengan yakin, Najib yang juga Mantan Presiden UMNO telah memuat naik satu status dalm FB miliknya..

Tulis beliau..

Bagaimanapun.. pihak FGV sendiri telah menafikan laporan tersebut..

FGV Holdings Bhd. menafikan laporan berita yang menyatakan syarikat perladangan itu mahu mengurangkan 6,000 pekerja dalam tempoh tiga tahun sebagai langkah untuk mengurangkan kos, di samping mengoptimumkan aset di bawah pelan pemulihan menyeluruhnya.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Haris Fadzilah Hassan menjelaskan kumpulan itu tidak pernah berhasrat untuk menamatkan perkhidmatan 6,000 pekerjanya tetapi hanya merancang mengurangkan 10 peratus daripada kos tenaga kerja setahun. 
Beliau berkata rancangan itu termasuk pengurangan kos elaun lebih masa, bil perubatan dan lain-lain bagi kakitangan, katanya dalam kenyataan kepada Buletin Utama TV3. 
Menurutnya, pengurangan pekerja hanya akan berlaku sekiranya terdapat aktiviti penjualan perniagaan bukan teras yang dijalankan kumpulan, serta menerusi skim pemisahan bersama (MSS) dan aktiviti persaraan. 
Haris Fadzilah berkata langkah pengurangan kos operasi 10 peratus setiap tahun itu akan dilaksanakan bagi tempoh tiga tahun akan datang, yang mana kos operasi FGV sekarang adalah agak tinggi, kini melebihi RM1 bilion setahun. 
Satu laporan berita hari ini menyatakan FGV merancang mengurangkan sebanyak mungkin sehingga 6,000 kakitangan sebagai sebahagian daripada pelan pemulihannya selepas ia mencatatkan kerugian besar RM1.07 bilion dalam tahun kewangan yang berakhir 31 Disember 2018 - kerugian paling buruknya sejak disenarai awam pada 2012 - berikutan rosot nilai yang amat besar dan harga minyak sawit rendah lapor Utusan

Hmm... rasanya dari berusaha memburuk-burukkan pentadbiran PH lebih baik Najib fokus kepada berpuluh-puluh kes yang dia hadapi tu..


Sobat baru saja selesai membaca :

FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: FGV Nafi Rancang Akan Buang 6,000 Pekerja link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/04/fgv-nafi-rancang-akan-buang-6000-pekerja.html

Subscribe to receive free email updates: