Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch.

Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch.
link : Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch.

Baca juga


Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch.

Tragedi solat Jumaat: Rakyat Malaysia antara mangsa tembakan masjid di Christchurch
Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Wellington juga sedang mendapatkan perincian kejadian tersebut daripada pihak berkuasa tempatan. - Foto AP Newsroom

KUALA LUMPUR
: Seorang rakyat Malaysia disahkan menjadi mangsa dalam insiden tembakan rambang di sebuah masjid di Christchurch, New Zealand.


Menerusi kemaskini Twitter akaun Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Welington, mangsa dilaporkan cedera dan kini sedang mendapatkan rawatan di hospital terdekat.

Menteri Luar, Datuk Saifuddin Abdullah turut mengesahkan perkara tersebut menerusi Twitter beliau.
Malah, Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Wellington juga sedang mendapatkan perincian kejadian tersebut daripada pihak berkuasa tempatan.

Difahamkan juga, anak mangsa yang berusia 17 tahun turut berada di dalam masjid sama.

Namun, status remaja itu masih belum diketahui. 

Justeru, rakyat Malaysia yang berada di kawasan berdekatan dinasihatkan untuk berada di dalam kediaman masing-masing.

BACA: Tembakan rambang Christchurch: Dia masuk masjid, tembak jemaah

Lihat juga..


Sobat baru saja selesai membaca :

Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Rakyat M'sia Antara Mangsa TembakanDi Masjid di Christchurch. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/rakyat-msia-antara-mangsa-tembakandi.html

Subscribe to receive free email updates: