Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama.

Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama.
link : Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama.

Baca juga


Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama.


KUALA TERENGGANU, 28 Febuari - Kerajaan seharusnya mengambil tindakan tegas kepada mana-mana individu yang semakin berani menyentuh sensitiviti agama seperti penghinaan kepada Nabi Muhammad SAW yang berlaku baru-baru ini.

Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Haji Ahmad Amzad Hashim berkata, umat Islam perlu bersatu dan bergerak ke hadapan untuk menunjukkan bantahan supaya kerajaan memandang serius dan bertegas terhadap apa jua unsur penghinaan kepada Agama Islam.

“Umat Islam perlu mempamerkan bantahan dan pendirian agar kerajaan bertindak tegas terhadap perbuatan menghina agama Islam yang semakin menjadi-jadi akhir ini”, ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui di Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Kuala Terengganu, hari ini.


Sehubungan itu, Ahmad Amzad yang juga Naib Yang Dipertua PAS Kawasan Kuala Terengganu menyeru seluruh umat Islam terutamanya rakyat Kuala Terengganu agar sama-sama menyertai Himpunan Aman Membantah Penghinaan kepada Rasulullah SAW di seluruh negara pada esok (1 Mac).

Menurut beliau, bagi kawasan Kuala Terengganu, bantahan akan berlangsung di Masjid Al Muktafi Billah Shah (Masjid Ladang), Kuala Terengganu, bermula selepas Solat Jumaat.

“Saya menyeru kepada seluruh umat Islam untuk menyahut seruan ini dan berkumpul di Masjid Al Muktafi Billah Shah (Masjid Ladang), Kuala Terengganu,"katanya. (tEGANKITA)


Sobat baru saja selesai membaca :

Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Perlu Tegas Terhadap Individu Hina Agama. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/perlu-tegas-terhadap-individu-hina-agama.html

Subscribe to receive free email updates: