'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din?

'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din? - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: 'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din?, dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : 'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din?
link : 'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din?

Baca juga


'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din?


Media Marhaen - Blog PakDin.my
Akibat salah memilih! 
Kerajaan terdahulu guna RM15 billion duit Petronas untuk bajet negara boleh bagi macam-macam kepada penjawat awam dan rakyat. Rejim Pakatan Harapan DAP dah perah lebih RM80 billion minta rakyat ikat perut. Kroni dan keluarga Mahathir tersenyum berjalan ke bank.
…………


Penjawat awam diminta ‘ikat perut’ – Mahathir

Semua penjawat awam diminta ‘ikat perut’ buat sementara waktu sehingga kerajaan dapat mengatasi masalah kewangan negara yang dicipta oleh kerajaan terdahulu.
Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, pada waktu ini kerajaan perlu memberi tumpuan untuk membayar hutang yang tinggi.
Katanya, jika kerajaan dapat membayar hutang ini, pendapatan juga akan dapat dipertingkatkan.
“Saya merayu rakan-rakan dalam Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) supaya bersabar sementara kita nak pulihkan kewangan negara. Kalau tiada tindakan ganas dan liar, dalam tiga tahun kita akan pulih semula.
“Walaupun kita bermasalah, tak sampai peringkat kebuluran. Kita sebuah negara aman, boleh pulih dengan lebih cepat. Di Asia Barat, negara mereka termusnah dan satu bilion daripada rakyat mereka akan mati kelaparan,” katanya.
Beliau berkata demikian sewaktu berucap pada majlis Perhimpunan Perdana CUEPACS Bersama Perdana Menteri di Pusat Kebudayaan dan Kesenian Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Universiti Putra Malaysia dekat sini hari ini.


Sobat baru saja selesai membaca :

'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din?

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang 'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din? dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: 'Penjawat awam diminta ‘ikat perut’. Apa Komen Pak Din? link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/penjawat-awam-diminta-ikat-perut-apa.html

Subscribe to receive free email updates: