Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan.

Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan. - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan.
link : Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan.

Baca juga


Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan.KOTA BHARU: Orang Melayu bukan anak Kelantan berpeluang memiliki hartanah di negeri ini sekiranya memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan.
Pengerusi Penganjur Pameran Hartanah Malaysia (Mapex) 2019 Kelantan Dato’ Samsuri Awang Mat berkata, kemudahan itu boleh diperolehi menerusi ekspo Mapex.
Ekspo berkenaan akan diadakan 28 hingga 30 Mac ini bertempat di ruang legar KB Mall, Kota Bharu.
Katanya, bukan anak Kelantan tidak perlu mendapat kelulusan Exco kerajaan negeri bagi memiliki rumah di negeri tersebut sebagaimana lazimnya.
“Syarat yang ditetapkan seperti berkahwin dengan orang peranakan Kelantan atau bekerja dengan kerajaan atau agensi kerajaan di negeri tersebut.
“Atau ada pertalian mengikut waris terdekat sebagaimana Pekeliling PTG 4/94 dengan orang peranakan Kelantan,” katanya di sini.
Menurutnya kerajaan negeri memberi kelonggaran tersebut. Insentif lain juga disediakan kepada pembeli rumah kali pertama iaitu pengecualian bayaran pindah milik pertama.
Pameran tersebut dijangka dirasmikan Menteri Besar Ustaz Dato’ Ahmad Yakob.
Samsuri yang juga Timbalan Pengerusi Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (Rehda) Kelantan berkata, tahun ini Mapex Kelantan digabungkan dengan Home Ownership Campaign (HOC) 2019.
Katanya, sehingga sekarang 17 pemaju berlesen mengesahkan penyertaan yang menawarkan lebih 4,000 hartanah pelbagai jenis.
Pameran tersebut juga merupakan platform bakal pembeli menemui pemaju, pembiaya dan pakar-pakar hartanah. - HARAKAHDAILY 11/3/2019


Sobat baru saja selesai membaca :

Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan.

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan. dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Lebih 4,000 Hartanah Sempena Mapex 2019. Peluang Melayu Bukan K'tan. link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/lebih-4000-hartanah-sempena-mapex-2019.html

Subscribe to receive free email updates: