Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana...

Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana... - Hai Apa kabar Sobat pembaca CEPOT POST?, Cepot harap kabar Sobat baik-baik saja dan tak kurang suatu apa ya.. hehehe.. di kesempatan yang baik ini kita akan mengupas post dengan judul: Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana..., dan sepertinya post kali ini layak dimasukan dalam kategori Artikel Islami, Artikel Kabar, Artikel Ragam, Nah biar gak kelamaan, yuk langsung kita simak saja.

Judul : Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana...
link : Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana...

Baca juga


Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana...

Terima 10,000 permohonan, tauke durian tak jadi cari calon menantu
Kata Anont, telefonnya tidak berhenti berdering sejak berita berkenaan mula tersebar di seluruh dunia. - Astro AWANI

Terima 10,000 permohonan, tauke durian tak jadi cari calon menantu
DUA hari selepas menawarkan pulangan lumayan dalam mencari bakal menantu, seorang tauke durian di Thailand, Anont Rotthong, kemudiannya membuat keputusan membatalkan tawaran itu.

Beliau yang menjalankan perniagaan di dua buah pasar di wilayah Chumphon di selatan Thai, pada hujung minggu lalu menawarkan hadiah bernilai 10 juta bhat merangkumi wang tunai, kereta dan kebun durian kepada lelaki yang berjaya menambat hati anaknya.

Syarat penting yang mesti dipenuhi, seperti dinyatakan dalam posting di akaun Facebook miliknya, lelaki yang bakal jadi menantunya mesti tahu cara membeli dan juga memilih durian.

Untuk membuktikannya, calon menantu harus mengambil bahagian dalam satu 'pertandingan' selama tiga bulan yang akan diadakan di salah satu kebun duriannya.

Akan tetapi, pada Selasa malam, usahawan durian berkenaan mengumumkan menerusi satu lagi posting di Facebook, mengatakan dia tidak lagi akan melayan sebarang permohonan
.

Mana tidaknya, katanya, sejak berita berkenaan viral, dia menerima lebih 10,000 permohonan untuk menjadi calon menantu untuk anak gadisnya yang berusia 26 tahun.

Malah, menurut Anont, 58 tahun, telefonnya tidak berhenti berdering sejak berita berkenaan mula tersebar di seluruh dunia.


"Kepada lelaki yang berminat, berhenti telefon saya! Saya letih dengan panggilan telefon yang tidak henti-henti.
"Beri saya ruang untuk berehat," tulisnya lagi, sambil menambah, pertandingan yang dirancang diadakannya itu juga turut dibatalkan.


Lihat sebelum ini..Sobat baru saja selesai membaca :

Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana...

Cepot rasa sudah cukup pembahasan tentang Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana... dikesempatan ini, moga saja dapat menambah informasi serta wawasan Sobat semuanya. Wookey, kita ketemu lagi di artikel berikutnya ya?.

Telah selesai dibaca: Cari Jodoh Melalui Durian, Setelah Terima 10,000 Calon Dibatalkan Kerana... link yang gunakan: http://cepotpost.blogspot.com/2019/03/cari-jodoh-melalui-durian-setelah.html

Subscribe to receive free email updates: